Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
9N
El Col·lectiu Drassanes manifesta que el 9N és irrenunciable
17/09/2014 Política

El Col·lectiu Drassanes ha manifestat que el 9N és irrenunciable en un comunicat emès durant el ple de política general. A més, el  col·lectiu emplaça públicament les institucions catalanes perquè no es moguin del compromís contret davant el Poble de Catalunya, a través d'un ampli acord parlamentari, i garanteixin la convocatòria del Referèndum del proper 9N. Amb això es dóna compliment del mandat popular expressat en el resultat de les darreres eleccions al Parlament de Catalunya, mandat que també ha estat abastament expressat en les immenses manifestacions dels darrers anys i en especial la del passat dijous 11 de Setembre.

Segons el text, el col·lectiu no accepta de cap manera que el Tribunal Constitucional espanyol condicioni una votació democràtica del nostre Parlament. "Les accions contra la Llei de Consultes davant el Tribunal Constitucional seran clarament il·legítimes i constituiran un clar exemple d’accions en abús de dret".

Drassanes considera que el President de la Generalitat, Artur Mas, en el seu discurs inicial sobre el Debat de Política General, va dir que el Poble de Catalunya votarà el proper 9N sempre que sigui “amb plenes garanties democràtiques”. Afirma el col· que aquestes “garanties” les dóna suficientment la Llei de Consultes, un text jurídic que emana de la legalitat del Parlament i la legitimitat democràtica del procés.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2021 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid