Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Llengua
Una escola de Pena-roja inicia l'assignatura rebatejada com a LAPAO

La direcció del centre ha canviat el nom que es passa a dir de l'assignatura optativa de "LAPAO"

18/09/2014 Llengua

L'escola CRA Tastavins de Pena-roja (comarca de la Matarranya, a la Franja), ja no ofertarà l'assignatura amb la denominació de català com a assignatura optativa, sinó l'assignatura de "LAPAO." L'escola ha enviat una carta als pares perquè signin el vistiplau si volen que els seus fills cursin LAPAO durant tota l'educació primària.

La denominada eufemísticament '"llengua aragonesa pròpia de l'àrea oriental" (LAPAO) per designar el català de la Franja serà una nova assignatura ofertada, ja que la direcció escolar ha pres aquesta decisió tot per designar la llengua catalana de la Franja segons la terminologia secessionista imposada pel PAR i el PP. 

Segons explica el Punt-Avui, es dóna el cas que la professora de la nova assignatura serà la mateixa professora de català de sempre, que aquest curs haurà d'impartir el "LAPAO" a primer, tercer i cinquè, i català a segon, quart i sisè, ja que, segons l'equip directiu del centre, la implantació de la "LAPAO" va lligada a la implantació de la Llei espanyola d'educació i no és d'obligació per a tots els cursos.

Segons indica el Punt-Avui, un membre de l'equip directiu de l'escola ha informat que la decisió ha estat “obligada” per la conselleria d'Ensenyament i Cultura d'Aragó, i que el programa curricular de la nova assignatura serà “el mateix que es feia amb el nom de català”, tot i que amb més lèxic propi de la zona. Un 80% d'alumnes del centre feien català fins ara.

 

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2023 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid