Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
ALLIBERAMENT NACIONAL
S’inauguren uns jardins dedicats al creador de l’Estelada a Girona

L’alcalde de Girona, familiars de Vicenç Albert Ballester i membres de la Comissió Centenari de l’Estelada (avui Fundació Reeixida) prendran part en la inauguració oficial dels jardins que prenen el nom de l’insigne patriota

19/09/2014 Política
Les ciutats de Girona i Vic foren les pioneres en el reconeixement de la figura de Vicenç Albert Ballester, creador de l'Estelada. El 2009 nomenaren sengles espais d'homenatge a la ciutat. A Vic s'inaugurà la plaça Ballester de Vic i a Girona es nomenaren uns jardins que dissabte s'inauguren oficialment. Així, en el mateix any que ho feu Barcelona, la ciutat de Girona inaugurarà oficialment un espai emblemàtic dedicat a la figura de Ballester.

La Comissió Centenari de l’Estelada (avui, Fundació Reeixida) ha recolzat també altres iniciatives municipals de poblacions del país que s'han traduït en les aprovacions de nous espais a la memòria del polític i activista català. Així doncs, Viladamat (Alt Empordà), Palau Solità i Plegamans (Vallès Occidental), Armentera (Alt Empordà), Les Borges Blanques (Les Garrigues) i Arenys de Munt (Maresme) ja ho han aprovat. En altres llocs, s'han col.locat plaques commemoratives al costat de l´Estelada hissada. Ho han fet ja Vilalba Sasserra (Vallès Oriental), Isona i Conca Dellà (Pallars Jussà).

Des de la Fundació Reeixida animem a tot el país a seguir impulsant espais de memòria dedicada a l'insigne patriota, del qual avui en som deutors tots els independentistes catalans. Recuperem la memòria nacional.
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid