Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Català a l'escola
La Franja de Ponent es rebel·la contra la supressió del català a l'IES Matarranya

Un centenar d'alumnes signen un manifest on remarquen que es de sentit comú poder parlar i escriure en la seva llengua materna

25/09/2014 Educació

Alumnes, professors i pares de l'IES Matarranya i representants polítics de diverses localitats de la Franja de Ponent aposten per mantenir l'optativa del català al centre davant els intents de suprimir del seu ensenyament.  La xarxa s'ha fet ressò del conflicte tal com informa el bloc Xarxes socials i llengües, remarcant altres blocs ja han mostrar el patiment local (Finestró, Mas de’n Bringuè) i la premsa (Núvol, Vilaweb).

Més d’un centenar d’alumnes s’han mobilitzat amb un manifest en què declaren que “creemos de sentido común poder hablar y escribir nuestra lengua materna", entre altres argumentacions.

Els pares s’han preocupat cridant a l’Institut i s’han mobilitzat mitjançant l’Associació de Pares Clarió i han fet arribar una carta a l’Inspector en Cap. Alcaldes de diferents poblacions com Pena-roja, Beseit i Mont-roig es van apropar a l’Institut per a informar-se sobre la notícia, perquè la Direcció Provincial no rebia les seues trucades telefòniques.

En una reunió, dimarts passat, a l'IES Matarranya, l’Inspector remarcà que la decisió depenia de Carmen Calvo, directora provincial, i especialment de la seua voluntat política. Per tant, el conflicte continua obert.

Cal recordar que fa uns dies informàvem que l'escola CRA Tastavins de Pena-roja (comarca de la Matarranya, a la Franja), ja no ofertarà l'assignatura amb la denominació de català com a assignatura optativa, sinó l'assignatura de "LAPAO." L'escola ha enviat una carta als pares perquè signin el vistiplau si volen que els seus fills cursin LAPAO durant tota l'educació primària.

 

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid