Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Català a l'escola
El govern francès considera que “l'ensenyament del català no és una prioritat”

Nega a obrir una nova classe a l'escola pública Arrels de Perpinyà, d'immersió catalana

05/09/2014 Educació

L'inspector d'acadèmia de Perpinyà (representant del ministeri de l'educació francès) considera que “l'ensenyament del català no és una prioritat” i que a l'escola Arrels “hi ha massa alumnes”. Així responia a la demanda d'Arrels, dels mestres i els pares d'alumnes, d'obrir una nova classe en aquesta escola immersiva en català integrada a l'ensenyament públic francès. Es tracta de la única escola pública arreu de l'Estat francès on l'ensenyament es fa en una altra llengua que el francès. Altres escoles, com La Bressola, no depenen del servei públic ja que tenen un estatut d'escoles privades.

Els pares d'alumnes de l'escola Arrels es van manifestar per reclamar l'obertura d'una classe suplementària. Malgrat això l'inspector ha decidit que no hi hauria cap obertura de classe. Les famílies de l'escola Arrels, en una assemblea general ha denunciat la resposta dels responsables acadèmics davant la demanda d'atribució d'una nova classe.

Amb gairebé 250 alumnes per 8 classes, la mitjana és la més forta de totes les escoles de Catalunya Nord. Ja fa tres anys que l'escola catalana pública de Perpinyà pateix de sobreefectius. Jean-Marc Pujol, el batlle de Perpinyà, ha visitat l'escola i ha declarat la seva voluntat de contribuir al desenvolupament d'Arrels.

Se li ha demanat d'ajudar a tenir un mestre més aquest any i de preparar l'obertura d'una segona escola catalana immersiva bilingüe com Arrels l'any vinent per donar resposta positiva a la demanda creixent de la població. De moment, els pares tenen el sentiment d'una discriminació per part de les autoritats acadèmiques ja que si la mateixa situació es presentava en qualsevol altre escola, una nova classe seria automàticament atorgada.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2019 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid