Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Salut
Documentals sobre tòxics, malalties i explotació a la indústria tèxtil, a TVE2

El programa "La noche temática" de TVE2 emet diversos documentals sobre tòxics i salut, sobre els efectes de l'amiant blanc i el treball sobre les malalties i l'explotació causades per la indústria tèxtil a Àsia

14/09/2014 Salut

Ahir divendres es van tornar a reemetre diversos documentals entorn la salut i la producció industrial, situada sobretot a països d'Àsia i en condicions d'explotació i perillosaexposició a les malalties.

Occident enverina i explota els països asiàtics

Un dels documental tracta de les marques de roba que tenen les seves fàbriques a la Xina, Bangla Desh o l'Índia; els salaris són baixos i la legislació per protegir el medi ambient és permissiva. Però no només en aquests països els treballadors estan sent enverinats. A Turquia hi va haver centenars de morts a causa del procés de regalim de sorra a pressió que s'utilitza per fabricar texans desgastats. S'hi exposa el perill per a la salut que viuen els treballadors, explotats perquè al primer món es puguin consumir marques de roba a preus de mercat.

El documental 'Víctimas de la moda' segueix el recorregut dels productes tòxics que s'utilitzen per la confecció de peces per a empreses com HyM. El treball audiovisual fa alguns descobriments alarmants. L'agent antifloridura DMF, que és usat sovint en sabates, pot cremar la pell i provocar diverses malalties. EL maig de 2009, la Unió Europea va prohibir la importació de mercaderies que continguessin aquesta substància antifloridura, tòxica entre moltes altres que, en canvi, la UE permet o obvia per afavorir el comerç amb els països productors asiàtics.

Amiant blanc: la nova amenaça

Un altre dels documentals d'investigació i crítica aborda els problemes provocats per la fibra d'amiant, material que trobem a les teulades i interiors dels nostres edificis. Encara ara s'està permetent la importació i comercialització del nou amiant, el crisotilo canadenc o amiant blanc, que s'oculta en termos, juntes i altres articles d'ús diari. La salut dels consumidors es troba amenaçada.

El treball "La trama del amianto" explica que la intoxicació per amiant és una bomba que explota amb el temps, perquè la mort no es produeix fins a 30 anys després del contacte, aproximadament. La fibra es diposita en el pulmó, portant lentament a la mort per asfíxia. El càncer relacionat amb l'amiant és incurable.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid