Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
UCRAÏNA
Ofensiva contra les posicions dels insurgents prorrussos a Ucraïna

Les autoritats ucraïneses van instar ahir dilluns a la població de Donetsk i Lugansk a abandonar aquestes ciutats abans de l'ofensiva que les forces governamentals pensen llançar contra les posicions dels insurgents prorrussos

12/08/2014 Internacional
"Ens dirigim a la població civil perquè abandoni provisionalment aquestes ciutats, ja que hi tindrà lloc una operació per al seu alliberament i per l'eliminació dels terroristes", va declarar ahir el portaveu del Consell de Seguretat Nacional i Defensa ucraïnès, Andrei Lisenko, en roda de premsa. Lisenko va assegurar que el Govern està disposat a oferir qualsevol mitjà de transport necessari perquè els civils fugin de les dues ciutats a través de corredors segurs. Alhora que va negar que l'Executiu de Kíev es proposi recórrer a l'artilleria pesada per atacar les principals places fortes dels rebels. "Nosaltres no fem com els militars russos al Caucas: bombardejar les ciutats fins als seus fonaments per poder entrar i posar la bandereta".

Les forces governamentals intenten des del passat cap de setmana trencar la franja rebel pro-russa que uneix les regions de Donetsk i Lugansk i que passa pel bastió de Krasni Luch, escenari d'aferrissats combats. Segons Kíev, la conquesta de Krasni Luch (Lugansk) suposaria el bloqueig de proveïment als separatistes per part de Rússia. Un altre dels objectius de l'ofensiva ucraïnesa són les localitats situades als voltants de la zona on el 17 de juliol va caure l'avió malaisi amb 298 persones a bord, les últimes vies de comunicació entre les dues regions prorusses, al territori de Donetsk. Lisenko també va informar que 568 militars ucraïnesos han mort, sis a les últimes 24 hores, des de l'inici l'abril passat del conflicte armat.

Valora
Rànquings
  1. La Fundación Princesa de Girona intenta enganyar a l'Unigirona
  2. Els Mossos d'Esquadra detenen a Girona el veterà militant independentista Quim Tell durant una protesta davant de la seu de la Fundación Princesa de Girona
  3. Alternativa per Cervià i Raset guanya les eleccions per primera vegada
  4. Convoquen una concentració a Girona en contra dels premis de la Fundación Princesa de Girona
  5. Poble Lliure: "A Catalunya cal articular un Front popular, republicà i antifeixista per la Independència"
  6. 44è aniversari de la mort del lluitador independentista Fèlix Goñi 'Bruc'
  7. Homenatge Nacional a Carles Castellanos i Llorenç
  8. Micro-mecenatge per fer possible el documental: “Laietana, 43. El cau de la Bèstia”
  9. El missatge de la Flama del Canigó a càrrec del conseller de Cultura a l'exili, Lluís Puig i Gordi
  10. La gran posada al dia (“The Big Catch-Up”)
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2023 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid