Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
UCRAÏNA
Ofensiva contra les posicions dels insurgents prorrussos a Ucraïna

Les autoritats ucraïneses van instar ahir dilluns a la població de Donetsk i Lugansk a abandonar aquestes ciutats abans de l'ofensiva que les forces governamentals pensen llançar contra les posicions dels insurgents prorrussos

12/08/2014 Internacional
"Ens dirigim a la població civil perquè abandoni provisionalment aquestes ciutats, ja que hi tindrà lloc una operació per al seu alliberament i per l'eliminació dels terroristes", va declarar ahir el portaveu del Consell de Seguretat Nacional i Defensa ucraïnès, Andrei Lisenko, en roda de premsa. Lisenko va assegurar que el Govern està disposat a oferir qualsevol mitjà de transport necessari perquè els civils fugin de les dues ciutats a través de corredors segurs. Alhora que va negar que l'Executiu de Kíev es proposi recórrer a l'artilleria pesada per atacar les principals places fortes dels rebels. "Nosaltres no fem com els militars russos al Caucas: bombardejar les ciutats fins als seus fonaments per poder entrar i posar la bandereta".

Les forces governamentals intenten des del passat cap de setmana trencar la franja rebel pro-russa que uneix les regions de Donetsk i Lugansk i que passa pel bastió de Krasni Luch, escenari d'aferrissats combats. Segons Kíev, la conquesta de Krasni Luch (Lugansk) suposaria el bloqueig de proveïment als separatistes per part de Rússia. Un altre dels objectius de l'ofensiva ucraïnesa són les localitats situades als voltants de la zona on el 17 de juliol va caure l'avió malaisi amb 298 persones a bord, les últimes vies de comunicació entre les dues regions prorusses, al territori de Donetsk. Lisenko també va informar que 568 militars ucraïnesos han mort, sis a les últimes 24 hores, des de l'inici l'abril passat del conflicte armat.

Valora
Rànquings
  1. Dos "anti-wokes" de Reus "fan memòria" del seu pas per un casal de l'esquerra independentista
  2. Manifestació a Palma contra la massificació turística
  3. Manifest llegit a Plama al final de la manifestació sota el lema "Mallorca no es ven"
  4. «Buuuaaaaaah! Jo volia el meu...»
  5. Manifestació a Sant Just Desvern contra el Pla de la Bonaigua
  6. Poble Lliure exigeix responsabilitats a la CUP davant dels mals resultat electorals
  7. La CUP comença una ronda amb moviments socials per analitzar conjuntament la situació del país i compartir propostes i reptes
  8. Més de 170 organitzacions ciutadanes de tot l’estat espanyol presenten un manifest per denunciar la creixent militarització a la UE i la instauració d’un discurs bel·licista.
  9. Comença el judici a les 7 feministes encausades per la vaga del 8M del 2018
  10. Comença l'evacuació de turistes a Nova Caledònia mentre els independentistes protesten
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid