Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Ruptura democràtica
No s´aprova la moció de la CUP de declarar "Felipe de Borbón" persona "non grata" a Berga

En aquesta ocasió la moció no va prosperar a diferència del que va passar el maig del 2012, quan sí que es va aprovar un text semblant per declarar persona "non grata" a "Juan Carlos I"

06/06/2014 Política
Felipe de Borbón Felipe de Borbón

Els tres regidors de la CUP es van quedar sols defensant la declaració de persona "non grata" de "Felipe de Borbón" a Berga. Els cinc vots en contra del PP i dels regidors no adscrits i l'abstenció de l'equip de govern de CiU (amb vuit vots) van posar pals a la roda a la proposta de la formació independentista.

En aquesta ocasió la moció no va prosperar a diferència del que va passar el maig del 2012, quan sí que es va aprovar un text semblant per declarar persona "non grata"  a "Juan Carlos I". La diferència és que fa dos anys el grup del PSC -actualment regidors no adscrits- es va abstenir i tot i que els únics vots favorables van ser els dels tres regidors de la CUP la proposta va aprovar-se. Anit, l'antic PSC va votar en contra. Ho van justificar tot dient que "es tracta d'un debat nacional que no ens pertoca", afegint que no volen torna a fer el ridícul "anar pel món declarant persones non grates".

Per la seva banda, l'alcalde convergent Juli Gendrau va dir que si no volem forma part de l'estat espanyol no hem d'opinar sobre un cap d'estat "del qual volem sortir". En canvi, el PP va votat en contra perquè "tothom és benvingut a la ciutat de Berga".

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid