Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
CICLE "GIRONA REPUBLICANA"
Acaba el cicle “Girona Republicana” amb una manifestació i un acte

Entre els actes del cicle “Girona Republicana” hi ha hagut una exposició, una ruta guiada, una  xerrada i una concentració. El cicle acabarà avui amb una manifestació contra la presència de Felip VI a Girona i divendres amb  la xerrada-debat titulat “El procés constituent català"

26/06/2014 Política
La manifestació avui amb el lema “Cap pacte, cap rei; el poble català decideix” tot i ser programada inicialment dins del cicle “Girona republicana” finalment l’han convocat diverses entitats i partits polítics La manifestació avui amb el lema “Cap pacte, cap rei; el poble català decideix” tot i ser programada inicialment dins del cicle “Girona republicana” finalment l’han convocat diverses entitats i partits polítics
Aquest mes de juny la CUP de Girona va programar un cicle d'actes  amb el títol de "Girona Republicana", que pretenia "reivindicar els valors republicans de la ciutat i del país, per adaptar-los i posar-los al servei de la futura República Catalana". A dia d’avui el cicle ha comptat amb una exposició, una ruta guiada, una xerrada i una concentració.

Per obrir el cicle, el dia 5 de juny al Casal independentista El Forn es va inaugurar una exposició sobre la proclamació de la República del 1931, i el dissabte 14 de juny, a les 10h al Jardí de la Infància, l’historiador Pere Cornellà va fer de guia en una passejada comentada sobre la Girona republicana. El següent acte dins el cicle “Girona Republicana” tingué lloc el dia 19 de juny a les 19h a la Sala Miquel Diumé de l’Ajuntament de Girona, on la formació independentista va organitzar una conferència amb el títol “Les bases de la República Catalana” que  comptà amb les intervencions de Raimundo Viejo (professor de ciències polítiques a la UdG) i Albert Noguera (professor de dret constitucional a la URV).

El mateix dia 19 a  les 20h, a la plaça del Vi (davant de l’Ajuntament de Girona),  es va realitzar una concentració antimonàrquica  que va comptar amb el suport de la CUP i d’altres col·lectius polítics i socials de la ciutat. A la concentració (que va reunir unes 200 persones) es va llegir un comunicat a favor de la República Catalana i es va convocar a la manifestació antimonàrquica  d’avui dijous, per rebutjar un cop més la presència de Felip de Borbó a Girona amb motiu del Fòrum Impulsa.

La manifestació d’avui amb el lema “Cap pacte, cap rei; el poble català decideix” tot i ser programada inicialment dins del cicle “Girona Republicana” finalment l’han convocat diverses entitats i partits polítics (l'Ateneu 24 de juny, el casal independentista El Forn, el SEPC, el col·lectiu Endavan, la Xarxa pels Drets Socials, CUP, ERC, ICV-EUiA, Reagrupament i Solidaritat Catalana per la Independència)

Finalment, el divendres 27 de juny, a dos quarts de vuit del vespre, a la Casa de Cultura, el diputat Quim Arrufat oferirà una xerrada-debat titulada "El procés constituent català", amb la presència de Jaume Marfany (ANC) i Jaume Asens (Procés Constituent) que tancarà el cicle "Girona Republicana".

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid