Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
MEMÒRIA HISTÒRICA
Acte sobre la memòria històrica independentista a Girona

Girona va acollir ahir al vespre la presentació de les memòries d'Àlvar Valls (Edicions del 1979) i el llibre d’Oriol Falguera “L’Exèrcit Popular Català (1969-1979). La Casa”.

23/05/2014 Memòria històrica

Àlvar Valls, Oriol Falguera, Aleix Renyé i Rafael Dalmau varen participar ahir al vespre a l’acte de presentació de les memòries d’Àlvar Valls ‘Al cap dels anys. Militància, presó exili 1970-1998’ i del llibre d’Oriol Falguera ‘L’Exèrcit Popular Català (1969-1979). La Casa’ a la seu del diari El Punt Avui (La Farinera) de Girona.

La primera intervenció va ser la de Rafael Dalmau  editor del llibre “L’Exèrcit Popular Català (1969-1979). La Casa”, després Àlvar Valls i Oriol Falguera  varen exposar de forma resumida el contingut dels seus llibres i finalment Aleix Renyé, ex-militant d'EPOCA, va remarcar la importància de difondre la memòria històrica independentista i va recordar la perseverança d’Oriol Falguera a l’hora de recopilar informació sobre diversos aspectes d'EPOCA. Durant els parlaments es va anar projectant un powerpoint amb imatges històriques de l’independentisme dels anys ’70 on fins i tot es van poder veure alguns “croquis” d'artefactes explosius utilitzats per "La Casa" (alguns d'aquests esbossos formen part del llibre d’Oriol Falguera).

Quan va ser el torn de les intervencions del públic, alguns dels assistents varen admetre el seu desconeixement de l’existència d'EPOCA, comentari que va ser aprofitat per Àlvar Valls per recordar que la història oficial de la transició ha volgut eliminar els episodis que ara es volen difondre mitjançant aquests dos llibres. Renyé va dir que segurament aquest desconeixement també és degut a que Terra Lliure va eclipsar l'existència de l'organització militar anterior i que de fet, TL va sorgir de la fusió del que havia quedat d'EPOCA i d'una  organització que ell va denominar "llevat".

A la presentació a Girona d'aquests dos llibres es va posar de manifest la importància que hauria de tenir la divulgació de la memòria històrica entre l’independentisme i  en aquest sentit l’editor Rafael Dalmau va comparar l’acte d’ahir amb els actes commemoratius d’altres episodis de la història militar de Catalunya com poden ser l’Onze de Setembre o altres commemoracions patriòtiques.

Valora
Rànquings
  1. Fem pinya -tothom, tothom i tothom- amb l'ANC !!
  2. Ha mort l'Encarna Jordan, veterana independentista
  3. Comunicat de la CACG en relació a la manifestació d'ahir a Lloret de Mar
  4. Esther Lucea: "...experimentem una mena de sensació profètica malastruga, com si els nostres germans del nord exercissin de viatgers del temps per advertir-nos de quin pot ser el futur de la llengua catalana"
  5. La CACG es manifesta a Lloret contra la presència dels Borbons i l'entrega dels premis Princesa de Girona
  6. La CACG crida a participar a la manifestació del dia 10 a Lloret de Mar des de l'indret on es reuniran els Borbons
  7. La CUP denuncia a Antifrau irregularitats de l’Hospital de Palamós
  8. 7 diputats de formacions independentistes de Còrcega, Polinèsia, Bretanya, Nova Caledònia i Euskal Herria al Parlament francès
  9. Escola de Formació Toni Villaescusa (1984-2024)
  10. “Sense independència Catalunya no té projecte de futur possible”
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid