Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
MEMÒRIA HISTÒRICA
Acte sobre la memòria històrica independentista a Girona

Girona va acollir ahir al vespre la presentació de les memòries d'Àlvar Valls (Edicions del 1979) i el llibre d’Oriol Falguera “L’Exèrcit Popular Català (1969-1979). La Casa”.

23/05/2014 Memòria històrica

Àlvar Valls, Oriol Falguera, Aleix Renyé i Rafael Dalmau varen participar ahir al vespre a l’acte de presentació de les memòries d’Àlvar Valls ‘Al cap dels anys. Militància, presó exili 1970-1998’ i del llibre d’Oriol Falguera ‘L’Exèrcit Popular Català (1969-1979). La Casa’ a la seu del diari El Punt Avui (La Farinera) de Girona.

La primera intervenció va ser la de Rafael Dalmau  editor del llibre “L’Exèrcit Popular Català (1969-1979). La Casa”, després Àlvar Valls i Oriol Falguera  varen exposar de forma resumida el contingut dels seus llibres i finalment Aleix Renyé, ex-militant d'EPOCA, va remarcar la importància de difondre la memòria històrica independentista i va recordar la perseverança d’Oriol Falguera a l’hora de recopilar informació sobre diversos aspectes d'EPOCA. Durant els parlaments es va anar projectant un powerpoint amb imatges històriques de l’independentisme dels anys ’70 on fins i tot es van poder veure alguns “croquis” d'artefactes explosius utilitzats per "La Casa" (alguns d'aquests esbossos formen part del llibre d’Oriol Falguera).

Quan va ser el torn de les intervencions del públic, alguns dels assistents varen admetre el seu desconeixement de l’existència d'EPOCA, comentari que va ser aprofitat per Àlvar Valls per recordar que la història oficial de la transició ha volgut eliminar els episodis que ara es volen difondre mitjançant aquests dos llibres. Renyé va dir que segurament aquest desconeixement també és degut a que Terra Lliure va eclipsar l'existència de l'organització militar anterior i que de fet, TL va sorgir de la fusió del que havia quedat d'EPOCA i d'una  organització que ell va denominar "llevat".

A la presentació a Girona d'aquests dos llibres es va posar de manifest la importància que hauria de tenir la divulgació de la memòria històrica entre l’independentisme i  en aquest sentit l’editor Rafael Dalmau va comparar l’acte d’ahir amb els actes commemoratius d’altres episodis de la història militar de Catalunya com poden ser l’Onze de Setembre o altres commemoracions patriòtiques.

Valora
Rànquings
  1. Els sindicats amenacen amb una vaga si Ensenyament no accepta que els docents recuperin l'horari lectiu anterior a les retallades
  2. La majoria de mitjans censura la salutació feixista d'un simpatitzant del PP
  3. Són culpables i els volem a casa
  4. Un mosso d'esquadra és el primer testimoni del #judicifarsa que demana declarar en català
  5. La CUP inicia els tràmits per la reversió de quatre centrals hidroelèctriques a la Vall Fosca
  6. El Front Republicà es presenta a Tarragona
  7. Llibres del Segle publica "Elements per a una Sintaxi Nacional" per Carles Benítez, Carles Castellanos i Manuel Costa-Pau.
  8. Declaren al judici del procés els policies nacionals espanyols que van intervenir a Girona el dia 1 d'octubre
  9. Front Republicà comença la campanya a peu de carrer defensant l'1-O
  10. Celebració de l'efemèride de la proclamació el 14 d'abril de 1931 de la REPÚBLICA CATALANA pel President Francesc Macià
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2019 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid