Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Un gran comiat a Mataró per en Jordi Canal, exemple de compromís i lluita

La CUP de Mataró ha agraït les mostres de suport i condol  per la mort d’en Jordi Canal, expressant que  "Només som una més de les moltes famílies d’en Jordi, i nosaltres volem agrair especialment a la seva família el merescut acte de comiat d’ahir al tanatori de Mataró"

13/02/2014 Política

Un miler llarg de persones es van reunir al Tanatori de Mataró en l’emotiu i multitudinari acte de comiat a Jordi Canal,  segons ha recollit avui el digital Capgròs de Mataró. El comiat pel sindicalista, independentista i activista social mataroní que va morir diumenge passat als 56 anys es va convertir en un gran acte de reconeixement per aquest gran lluitador pels drets socials i nacionals.

La cerimònia, que va tenir lloc ahir a la tarda, va ser un homenatge a la vida d'aquest reconegut mataroní, i segons ha recollit la premsa local "una figura molt popular i estimada a la ciutat per la seva implicació en nombroses entitats i projectes socials i culturals." El taüt va ser entrat al recinte del tanatori cobert per una estelada i portat a espatlles de companys del lluitador traspassat.

La gran assistència de persones al comiat va motivar la instal·lació d’una pantalla gegant a l’exterior perquè tothom pogués assistir a l’acte. Familiars, amics, companys de la CUP i representats de les entitats i col·lectius dels quals va formar part Canal van ser els protagonistes dels parlaments. Entre els assistents destacaven persones de totes les edats, del món cultural i polític, nouvinguts com els nombrosos nous catalans d'origen africà i magrebí que van conèixer Canal en les diverses lluites pels drets i les llibertats, entre les quals la darrera ocupació del CAP de Rocafonda, en què l'homenatjat va prendre un destacat paper com activista.

A l’exterior s'hi van realitzar diversos actes d'homenatge, com l'actuació d'un grup de bastoners i els Capgrossos, una de les entitats a les quals pertanyia el desaparegut sindicalista, que van aixecar un pilar. Els assistents ambé van brindar amb cava pel record de Jordi Canal, en una cerimònia laica i d'homenatge a una trajectòria de compromís social i lluita.

El tanatori, ple de gom a gom, va posar de manifest els lligams que Canal mantenia amb la ciutat i amb el país.

Jordi Canal havia estat representant dels treballadors municipals a través del sindicat CATAC-IAC, al comitè d’empresa de l’Ajuntament, treballador municipal durant més de 30 anys; militant de la CUP des de la fundació a Mataró i membre de la Família Robafaves i dels Capgrossos, entre d’altres moltes entitats i col·lectius.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid