Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Sanitat pública
La tancada del CAP de Rocafonda de Mataró s'estén al de Cerdanyola

Els veïns de Cerdanyola també es tanquen al CAP del Camí del Mig aprofitant l’embranzida de la mobilització a Rocafonda on mantenen la protesta des de fa una setmana.

15/01/2014 Salut
Mobilització dels veïns davant del CAP de Rocafonda a Mataró Mobilització dels veïns davant del CAP de Rocafonda a Mataró

Els veïns de Cerdanyola van decidir tancar-se ahir al CAP del Camí del Mig. Des de la federació s’ha explicat que l’Institut Català de Salut va intercanviar dos metges dels centres de la Llàntia i de Cerdanyola. Un canvi que, segons fons de l’ICS, es deu a que “els doctors dels dos ambulatoris formen part d’un mateix equip de treball”. Amb tot, des de la Conselleria asseguren que “no els consta cap demanda veïnal respecte el CAP del Camí del Mig”, segons informa Mataró Ràdio.

Recordem qua fa una setmana va començar la tancada veïnal al CAP de Rocafonda en suport a la continuïtat de les doctores Romeu i Merino. Des de llavors, organitzats per torns, els veïns i veïnes han passat les nits dins el centre mèdic. Dilluns 13 de gener, en assemblea al CAP, els veïns van acordar continuar la lluita per la qualitat de la sanitat pública al barri. Hoda, veïna de Rocafonda, reclama a l'alcalde de Mataró que s'impliqui en la lluita.

Retallades en sanitat en un barri popular

Les dues doctores afectades exerceixen de forma puntual al CAP de Rocafonda des de fa 19 i 8 anys respectivament. Ara està prevista la incorporació dels metges titulars de les dues places i els barris de Rocafonda, l’Esperança i Ciutat Jardí perdrien dues magnífiques professionals molt estimades pels seus pacients.

La Conselleria de Salut té la intenció de traslladar les doctores el proper 15 de gener per motius administratius, fet que la FAVM considera un error, ja que es tracta d'un barri densament poblat, "amb molta gent gran amb salut precària, forta població nouvinguda i joves i infants amb prob lemes socials i de salut diverses". En el seu moment van advertir que era un nou atac a la cohesió social i que lluitarien per impedir-ho.

Aquests desplaçaments s’afegeixen a diverses retallades prèvies que ja ha patit el CAP de Rocafonda en el darrer any, com ara l’acomiadament de la Mediadora Cultural, la inestabilitat en les substitucions i l’intent d’eliminar el Servei d’Urgències de cap de setmana, fet que es va impedir gràcies a l’actuació de l’Associació de Veïns.

Valora
Rànquings
  1. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  2. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. “Catalunya serà, CRISTIANA O NO, serà!”
  6. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  7. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  8. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  9. Els candidats de la CUP a comarques gironines proposen una transformació ferroviària de la mobilitat a la demarcació de Girona
  10. La República laica contra les ideologies de la desigualtat i el fanatisme embrutidor
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid