Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Política
El Grup de Suport a la CUP de Biar reclama uns Pressupostos participatius
16/02/2014 Política
Logotip de la CUP que rep el recolzament del Grup de Suport Logotip de la CUP que rep el recolzament del Grup de Suport

El Grup de Suport a la CUP de Biar (l'Alcoià), mitjançant una nota de premsa ha demanat uns Pressupostos participatius per al municipi, tot criticant l'actitud del Partit Popular (PP), que obstenta l'alcaldia, per aprovar-los en un ple realitzat de matí per no donar la possibilitat de recollir el ple per la televisió local, així com no deixar temps a l'oposició per estudiar-se'ls. També lamenten que no s'hagen posat en marxa mai per part del consistori local uns pressupostos participatius per tal de preguntar-li a la ciutadania a quines partides creuen que es poden dedicar els diners del poble.
dedicar els diners del poble.

D'altra banda, el Grup de Suport també critiquen que en la part dels pressupostos que es poden dedicar a partides de l'ajuntament "no es fa per ajudar a la dramàtica situació en la que es troben moltes famílies del poble creant llocs de treball o ajudant la ciutadania a crear cooperatives o altres formes de societats laborals" i per últim afirmen que "seria molt positiu que el conjunt del poble organitzat prenguérem consciència de la importància que implica poder decidir sobre què fer amb els diners del poble. Uns diners que no neixen del no res, si no que estan als ajuntaments perquè els hem generat les persones amb el nostre treball, i que per això mateix, són nostres."

Reproduïm a continuació la nota de premsa del col·lectiu.

El nou any 2014 ens ha portat, a banda d'altres coses, l'aprovació dels Pressupostos Municipals per a aquest any, uns Pressupostos que van ser aprovats amb els únics vots favorables del Partit Popular (PP) en el ple municipal extraordinari celebrat el passat dijous, 5 de desembre a les nou i quart del matí, un horari gens habitual per tal que si algun veí o veïna de la nostra localitat vol acostar-se a l'Ajuntament no ho puga fer per veure el ple en directe, o bé per tal que puga ser retrasmés per Canal 3, és per això que no entenem aquesta actitud si al cap i a la fi els diners són del poble i per al poble. A més a més des de l'administració local no es procura tampoc cap canal oficial - ja siga mitjançant un acte públic o a través de la seua pàgina web o les xarxes socials - on s'explique a la ciutadania quins són els Pressupostos i què suposen per al nostre poble.

És per això que des del Grup de Suport a la CUP de Biar volem fer les següents consideracions del que significa, al nostre parer, l'aprovació d'aquests Pressupostos per part de l'equip de govern:

- En primer lloc, i com hem assenyalat, els Pressupostos s'han aprovat sols amb els vots del PP. Pensem que és de salut democràtica i normal funcionament de les institucions que aquestes se doten de mecanismes per garantir que la ciutadania, en el seu conjunt, puga decidir sobre una qüestió tan important com es aquesta.

- En segon lloc, i per aquest motiu, pensem que és necessari fer uns pressupostos participatius per tal de preguntar-li a la ciutadania a quines partides creuen que es poden dedicar els diners del poble. Un fet que ni amb els governs del PSOE ni del PP a nivell municipal, hem vist mai.

Cal recordar que un pressupost participatiu és el mecanisme de democràcia directa que permet als ciutadans i ciutadanes influir o decidir directament sobre els pressupostos públics, generalment el pressupost del seu municipi, mitjançant processos de participació ciutadana.

- En tercer lloc, estudiar els Pressupostos que serviran per tot un any no és una tasca fàcil i requereix temps, tot i que això no s'ha entés així pels nostres responsables polítics, que apenes han deixat 72 hores als grups de l'oposició per estudiar-se'ls i presentar al·legacions o dubtes. Pot considerar-se un fet malintencionat o de mala fe, per la seua part. Però que reflecteix de forma nítida la seua praxis política.

- En quart lloc, volem observar que la part dels Pressupost municipals que es pot dedicar a les partides que l'Ajuntament considere oportunes no es fa per ajudar a la dramàtica situació en la que es troben moltes famílies del poble creant llocs de treball o ajudant la ciutadania a crear cooperatives o altres formes de societats laborals, així com altres aspectes que trobem necessaris. L’eliminació de contractes amb grans entramats societaris. Per a nosaltres la millor gestió passa per la municipalització o les cooperatives de treball.

A tot açò cal afegir-li els quasi 30.000 euros menys dels que disposarà l'Ajuntament en els Pressupostos d'enguany, ja que des del Govern espanyol s'ha retallat a les diputacions la transferència pressupostària i les anacròniques diputacions ho fan també als ajuntaments. Fruit d'unes retallades que estem pagant qui no hem provocat aquesta crisi i també fruit del fet que cada any 6.500 milions d'euros se'n van del País Valencià a Madrid per no tornar, el que anomenem espoli fiscal i això repercuteix en uns serveis públics i pensions pitjors per als valencians.

També valorem de forma positiva que es continuen mantenint les partides pressupostàries a les associacions del poble, mostra de la vitalitat que té el teixit associatiu local.

Per tot açò volem manifestar que seria molt positiu que el conjunt del poble organitzat prenguérem consciència de la importància que implica poder decidir sobre què fer amb els diners del poble. Uns diners que no neixen del no res, si no que estan als ajuntaments perquè els hem generat les persones amb el nostre treball, i que per això mateix, són nostres. Exercir aquest dret esdevé necessari per capgirar la situació d'injustícia social que els nostres governants ens imposen en l'actual context econòmic.

Grup de Suport a la CUP

Valora
Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  7. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  8. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  9. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  10. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid