Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Ensenyament
Un centenar de famílies lleidatanes no poden fer front a les taxes de les escoles bressol

La CUP ho considera alarmant i demana encarar el problema de forma global

12/12/2013 Educació
La CUP ho considera alarmant i demana encarar el problema de forma global La CUP ho considera alarmant i demana encarar el problema de forma global

La CUP de Lleida considera erroni cercar una solució individual i de caire financer a la gestió dels deutes contrets per les famílies davant dels diversos impagaments de les escoles bressol municipals. Davant de l’anunci fet aquest dilluns per la Paeria d’estudiar, cas per cas, la morositat de 90 famílies, la formació considera que s’ha d’encarar el problema de forma global.

Un problema que, segons la CUP, descansa en l’alarmant situació d’atur i precarietat que s’ha instal·lat en moltes llars lleidatanes i que està afectant seriosament a l’accés d’aquestes famílies a serveis bàsics com l’educació, la salut o el transport. Aquesta situació fa perillar els drets fonalmentals, com els d’una alimentació adequada per a tots els infants, que s’està veient llastrada per la manca de beques menjador.

En conseqüència, no és de rebut que sigui Recaptació qui cerqui una solució de finançament de cada deute familiar amb l’escola bressol. Des de la Regidoria d’Educació, en col·laboració amb la de Serveis Personals, caldria replantejar si s’està garantint l’accés de les famílies a l’educació de 0 a 3 i si la política d’ajuts està a l’alçada de la situació actual.

Per tot això, la CUP ha demanat una reunió urgent amb la Regidoria d’Educació de la Paeria. També ha contactat amb les entitats de defensa de l’escola pública de la ciutat, a fi d’aportar solucions globals a un problema global.

 

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid