Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
9-N
Endavant considera que la consulta només es materialitzará amb la mobilització popular

A més, la formació remarca que "Cal prendre consciència que el procés cap a la independència només es pot materialitzar si va acompanyat del desallotjament de les elits socials i polítiques dels seus llocs de poder.

17/12/2013 Política
Endavant (Osan) Endavant (Osan) | Autor: Endavant (Osan)

Endavant OSAN ha manifestat en un comunicat penjat al seu web, davant la proposta feta pública pel govern de la Generalitat de pregunta de cara a una consulta, que "el tensionament de la qüestió nacional, en l’actual situació de fragmentació que viuen els Països Catalans, aguditzarà l’ofensiva espanyolista contra el País Valencià i les Illes Balears. Si aquesta tensió es resol mitjançant una nova relació bilateral entre Catalunya i l’estat, això podria suposar la liquidació de fet de l’autonomia a la resta dels Països Catalans sota ocupació espanyola".

En aquesta línia apunta que " Tota postura nacional ha de treballar per l’autodeterminació de tots els Països Catalans i, per tant, preveure l’acció conjunta contra els atacs espanyolistes arreu del territori com l’eix central de la seva actuació política".

Pel que fa a la pregunta, considera  que  "És un engany a tots els sectors populars que s’han mobilitzat en els darrers anys exigint un referèndum d’autodeterminació, ja que tot i afirmar que no s’acceptaria una pregunta amb múltiples respostes, a la pràctica sí que s’està establint un mecanisme així"

Afegeix que la  pregunta eixampla "espais a una opció intermitja entre l’estatus quo i la independència, escenari que des de 2012 està intentant construir l’autonomisme per reubicar-se en el cicle de protesta social i nacional".

"Escenari virtual"

Per a la formació, "si de l’actual govern estatal depèn, aquesta consulta no es realitzarà. Si de l’actual govern autonòmic depèn, aquesta consulta no es realitzarà fora de la legalitat. Estem, doncs, davant d’un escenari virtual on només una mobilització popular que sobrepassi la legalitat autonòmica és capaç de materialitzar la consulta. Així doncs, la pregunta que s’imposa és saber qui fins on s’està disposat a desobeir l’estat".

Emplaça a les organitzacions independentistes

Endavant emplaça totes les organitzacions i col·lectius que lluiten per la independència a: Mobilitzar-se per impedir la materialització d’un nou pacte amb l’estat; aglutinar una majoria social entorn d’una dinàmica desobedient que faci respectar la voluntat popular; superar el marc autonòmic i fer convergir la desobediència arreu dels Països Catalans; Materialitzar el referèndum desobeint la prohibició; construir institucions representatives fora de l’ordre constitucional i organitzar la resistència a nivell social.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2021 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid