Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Infraestructures
Les CAV rebutgen de nou el Quart Cinturó davant l'intent de Territori de tornar-lo a impulsar

Les Candidatures Alternatives del Vallès continuen reivindicant un nou model de mobilitat que respecti el territori i fomenti el transport públic.

23/11/2013 Territori

Les Candidatures Alternatives del Vallès (CAV), una vegada més, han mostrat el seu més rotund rebuig al Quart Cinturó, i s'han emplaçat a continuar la lluita mantinguda durant tots aquests anys per evitar que el projecte es dugui a terme. Davant la sorpresa que el Conseller de Territori i Sostenibilitat, Sant Vila, juntament amb alguns Alcaldes, hagin reclamat conjuntament que el Ministeri de Foment el torni a impulsar.

Des de les CAV no s'entén que es demani recuperar un projecte que havia quedat completament en suspens després de la caducitat del seu estudi informatiu, i que no s'ha pogut consensuar mai, durant tots els anys en que s'ha intentat portar a terme, ja des del franquisme.

Per a les CAV, una vegada més els governs locals i de la Generalitat, han fet cas omís a totes les veus que fa anys que s'oposen a aquest projecte, que posa en perill l'equilibri ecològic d'espais agrícoles i forestals propers als parcs naturals de Sant Llorenç del Munt-Serra de l'Obac, del Montseny i del Montnegre-Corredor, en un entorn com el Vallès, extremadament malmès i agredit per tot tipus d'infraestructures.

Recorden que s'ha demostrat amb nombrosos estudis que el Quart Cinturó no representa cap solució als problemes de mobilitat interna del Vallès, ja que representa únicament una alternativa de pas a l'actual autopista A-7 pels vehicles que travessen la comarca.

Així que que "troben absolutament fora de lloc intentar recuperar novament aquest projecte caduc, insostenible i ineficient, i més encara en un context on cal per sobre de tot, prioritzar les despeses en bé de la població" afirmen les CAV.

En aquesta línia, les CAV les CAV reivindiquen una vegada més l'aposta per un nou model de mobilitat, respectuós amb el territori, que potencii el transport públic i que permeti la mobilitat de totes les persones del Vallès, entre les diferents poblacions, els seus llocs de treball i els diferents serveis del territori. "En aquests moments el transport públic és la única alternativa real als problemes de mobilitat que viu la comarca, i mentre no es resolgui aquest dèficit històric en infraestructures de transport públic, al Vallès no podrem gaudir d'un sistema de mobilitat sostenible i eficient", puntualitzen les CAV.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid