Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
HABITATGE
La PAH Ebre es mobilitza

La PAH Terres de l’Ebre infroma que s’ha aturat, per via judicial, el desnonament previst el dia 8 de novembre a Deltebre, amb la suspensió del procediment d’execució forçosa i en particular del llançament, fins el 15 de maig de 2015

02/11/2013 Drets i Llibertats

Montse, una dona de 72 anys resident a Deltebre i amb una neta al seu càrrec, era avaladora d’una altra hipoteca. Fa dos setmanes li va arribar l’ordre de llançament i, desesperada per la situació de que les desnonaven, va acudir demanant ajuda a la PAH. Aquesta família s’ha pogut acollir a la Llei 1/2013 de 14 de maig, art. 1, que preveu la suspensió immediata i per un termini de dos anys dels desnonaments de les famílies que es troben en una situació d'especial risc d'exclusió. Aquesta mesura, amb caràcter excepcional i temporal, afecta a qualsevol procés judicial d'execució hipotecària o venda extrajudicial pel qual s'adjudique a l’creditor l'habitatge habitual de persones pertanyents a determinats col·lectius. En aquests casos, la Llei, sense alterar el procediment d'execució hipotecària, impedeix que es procedisca al llançament que culminaria amb el desallotjament de les persones.

Fins el 15 de maig de 2015 la família no haurà de pagar res però, a partir d’aquest dia, les podran desnonar sense previ avís si abans no s’arriba a un acord amb Bankia. La PAH Ebre celebra aquesta nova petita victòria, però continua denunciant el problema que estan patint milers de famílies i fent pressió per a que s’ofereixin solucions, i recorda un altre cop que Bankia estafa, desnona, tanca i fuig.El 20 de desembre aquesta entitat bancària també vol deixar una altra família de l’Aldea amb tres infants, i un d’ells amb una discapacitat intel·lectual, al carrer. La parella estan les dos persones a l’atur, i l’únic ingrés que tenen és el PIRMI que cobra ell, Mohamed. L’entitat, a dia d’avui, es tanca en banda a qualsevol negociació. Des de la PAH exigeix una dació o condonació per a cada cas així com el compromís d’establir les vies per a que es resolguin futurs casos. Si no s'aconsegueuxen totes i cada una de les dacions seguiran les mobilitzacions.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid