Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Lluita sindical
La COS a Dublín en una conferència sobre joventut i precarietat

El sindicat també serà present aquest cap de setmana a una conferència a Lusty Beg, Fermanagh (Irlanda del Nord) organitzada per Trademark.

19/11/2013 Laboral

Mig centenar de joves sindicalistes van participar el dissabte passat a les jornades organitzades per ICTU (Irish Congress of Trade Unions, Congrés Irlandès de Sindicats) a Dublín. 

La Coordinadora Obrera Sinsdical (COS), mitjançant la secretaria de relacions internacionals, hi participà realitzant una xarrada sobre la lluita del jovent als Països Catalans, també a l'Estat espanyol i explicant l'organització. La COS va fer en dues ocasions la mateixa presentació per a dos grups reduïts seguides amb gran atenció i amb nombroses intervencions posteriors.

Els sindicalistes de l'illa mostraren especial interès en la coordinació amb la resta de sindicats de l'Estat espanyol, la integració a l'EI, l'aplicació de la lluita feminista al sindicalisme i el funcionament de l'organització.

L'altre punt internacional el va posar el representant de la Unió General de Treballadors de Malta (Christopher Cutajar). A més a més, l'Eleonore Perrin, membre de Trademark (branca de ICTU que s'encarrega de resoldre conflictes sectaris Irlanda del Nord) va fer una interessantíssima intervenció posant llum sobre el món del cooperativisme i el poder d'autorganització obrera que suposa. Hi van haver, és clar, presentacions sobre la realitat econòmica, social i de lluita a Irlanda (tant de la República, com la part nord). Van anar a càrrec de Paul McFlynn, membre del Nevin Economic Research Institute, i Conor McCabe, professor de la universitat de Dublín.

Nosaltres no marxem

El diumenge es va poder gaudir de la xarrada d'una nova i potent organització We're not leaving, (nosaltres no marxem) que lluita contra l'emigració de la joventut irlandesa. L'illa cèltica pateix, com als Països Catalans, un moviment ben fort de persones joves que se'n van a l'estranger per estudiar o treballar, ja que fer-ho al seu país és difícil o impossible. Així doncs, aquesta organització, que es considera un moviment social i que fuig de la identificació amb partits polítics, cerca la coordinació del jovent per crear unes condicions socials, laborals i econòmiques millors que no obliguen a l'emigració.

La COS considera que una lluita d'aquest tipus "és fonamental per a un sindicat com el nostre i per un moviment polític com l'esquerra independentista, ja que marca una prioritat en la vida dels Països Catalans: evitar que la força del jovent s'escape per les fronteres".

Conferència a Irlanda del Nord

La COS també serà present el 21, 22 i 23 novembre a una conferència a Lusty Beg, Fermanagh (Irlanda del Nord) organitzada per Trademark. La temàtica és l'antisectarisme i l'antiracisme (pel conflicte entre comunitats catòliques i protestants), però l'economia política serà també un punt important a les xarrades. I concretament, la transició d'un règim a un altre i la seua vinculació amb polítiques neoliberals (en el cas nord-irlandès, per les grans quantitats de diners de la UE que reben des del 98, i també per les mesures liberals és clar).

Hi assistiran Ainhoa Etxaide (secretaria general de LAB), Mariela Kohon (Justícia per a Colòmbia), Mohammed Amara (Federació General de Sindicats de Palestina), Erick Gcilitshana i Adam Letshele (Sindicat nacional de miners/es de Sud-Àfrica), María José Lera (Sindicat Andalús de Treballadors/es), Kathlyn Lynch (professora a Dublin, polítiques d'igualtat), Zak Cope (investigador del sindicalisme a Irlanda, Polònia i Sud-Àfrica) i d'altres.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid