Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Sindicalisme
La COS s'implanta a la UPV
13/11/2013 Laboral
Segons informava el sindicat a través del seu web, s'ha creat recentment la secció sindical de la COS a la Universitat Politècnica de València (UPV). Aquesta secció sindical és un projecte de treball col·lectiu en què conflueixen treballadores i treballadors professors, de l’administració i serveis (PAS) i becaris, de la UPV i d’empreses que treballen per a la universitat, "amb la voluntat de defensar i dignificar el treball de totes les persones a la UPV, sense distingir entre categories, i per la defensa i la dignitat de la nostra feina, per mobilitzar-nos davant l’actual procés de destrucció de la universitat pública, i per començar a fer de la UPV una eina emancipadora, creativa i crítica contra tota explotació en la construcció d’una societat lliure en tots els àmbits de les nostres vides". Segons el sindicat, resulta paradoxal (ja ho sabem) que tantes persones que aspirem a viure des de models de relacions socials justos i igualitaris hàgem de defensar el sector públic dins una societat capitalista, però som on som.

La falta d’un finançament adient de la UPV per part de la Generalitat Valenciana, i algunes polítiques equivocades del govern de la Universitat, està originant una dinàmica d’empobriment de la Universitat, empobriment tant econòmic com social, que està portant a l’acomiadament de treballadors, la retallada salarial i a les retallades en les condicions laborals. Amb l’aplicació de l’Estratègia Universitària 2015 es preveu la destrucció de l’autonomia universitària, amb el nomenament extern (per part del govern polític de torn a través d’òrgans en què aquest serà majoritari) dels rectors, d’ací n’eixiran els degans, i d’ací (al seu torn) els caps de departament, a l’ombra de patronats amb la presència d’empreses privades. Per altra banda, el sindicat també denuncia la pujada de taxes als alumnes està provocant la discriminació social a les aules per la situació econòmica de les famílies treballadores.

La manca de resistència i combativitat que segons la COS s'ha viscut durant dècades té lloc en un context de forta despolitització i desmobilització del nostre poble treballador, i això n’ha provocat l’afebliment.

Amb aquest panorama al davant, el sindiccat independentista vol esdevenir una corretja de transmissió de les lluites socials a l’interior de la universitat, treballant colze a colze amb la resta de projectes transformadors del país i molt especialment amb el moviment estudiantil de la ciutat de València.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid