Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Alliberament Nacional
El PSAN expressa el seu suport al pronunciament de l'ANC

La formació insta al govern i els partits parlamentaris a assumir la proposta de la pregunta del referèndum

 

26/11/2013 Política

El Partit Socialista d’Alliberament Nacional dels Països Catalans (PSAN) ha expressat, en un comunicat, el seu suport al pronunciament de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) fet públic i a la seva proposta de calendari i pregunta per al referèndum per la independència que reclama la majoria del poble català.

La formació considera que ennfront dels intents d’ajornament de la convocatòria del referèndum d’independència i d’imposar una pregunta equívoca i ambigua, per part del Govern de la Generalitat de Catalunya i el partit que li dóna suport, CiU, i de la renúncia –fins ara- de la resta de partits parlamentaris a plantar cara a aquest intent, ha hagut de ser l’ANC qui assumís aquest paper. Una vegada més, doncs, és des de fora del Parlament que es dóna un nou impuls al procés de Catalunya cap a la independència, evidenciant la falta d’una força parlamentària que assumeixi aquesta funció.

En aquesta línia, el PSAN respon a la crida de l’ANC a donar suport de forma unitària a aquest pronunciament clar i ferm, per un estat català independent i perquè aquest estat permetrà la construcció d’un marc propi de relacions econòmiques i socials, al servei de les persones, on les polítiques públiques estiguin al servei dels ciutadans.

La decisió del PSAN respon no només a la necessitat de fer front a les tàctiques dilatòries de Govern i partits parlamentaris pel que fa a la convocatòria del referèndum per la independència, sinó també al fet que l’avanç cap a la independència de Catalunya provocarà –ja està provocant, de fet- un efecte positiu en la resta dels Països Catalans, on les agressions lingüístiques, l’espoliació econòmica i les conseqüents desigualtats socials provocades per l’Estat espanyol són encara més violentes.

La formació entén que el pronunciament de l’ANC implica que, cas de produir-se una majoria de vots favorables a la independència, el Govern i el Parlament tenen l’obligació d’executar aquesta expressió de la voluntat democràtica del poble català de manera immediata i sense més dilacions, fent una declaració d’independència.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid