Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
1943 Declaració d'Independència del Líban

1943 el Líban es va alliberar del Mandat Francès aconseguint la seva independència

23/11/1943 Tal dia com avui

El 8 de novembre de 1943, la cambra de diputats libanesa va reformar la constitució del país derogant els articles referents al Mandat Francès, llavors els francesos van arrestar el president Bechara El Khoury i el seu govern empresonant-los a la ciutadella de Rashaya. Aquestes detencions van provocar manifestacions de protesta i la creació de la “Guàrdia Nacional” que va esdevenir l'embrió del futur exercit libanès. Finalment, França va alliberar els presoners de Rashaya el 22 de novembre de 1943, data que al Líban es commemora com el Dia de la Independència.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2020 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid