Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Lluita institucional
A Ribes redueixen un terç el cost polític de l’ajuntament amb el nou govern

La primera alcaldessa de Sant Pere de Ribes pel grup Unitat Municipal 9 (UM9) ha començat a fer net en poc temps

28/10/2013 Política

L’estalvi que s’ha aplicat prové de reduir el nombre de persones de l’equip de govern a sou, els anomenats "càrrecs de confiança", de reduir un 7% les assignacions a grups municipals i a regidors i regidores, i de limitar el nombre de reunions amb dret a dietes. Aquestes petites mesures han sanejat els comptes municipal en molt poc temps.

El digital Xarxa Penedès ha indicat que amb aquestes mesurs l’estalvi del cost en sous relacionats amb el govern municipal és del 44,98%, i es  passa de 300.560,61 euros pressupostats per l’anterior govern a 165.371,18 euros. També les assignacions als grups municipals i als i les regidores sense dedicació remunerada s’han reduït el 7%.

Aquestes mesures també s'han aplicat a les dietes d'assistència a reunions, amb l’estalvi és del 26,54%, una mesura que no afecatarà el nombre de reunions de treball.

Segons l'alcaldessa per l'UM9 "Amb aquest estalvi es poden encarar millor els propers reptes del govern municipal: aprovar unes taxes i un pressupost amb un marcat caràcter social i acabar amb l’atzucac de dos anys de pressupostos prorrogats."

Fer net en només un mes

Anna Gavaldà, cap de llista d’Unitat Municipal 9, va ser elegida la nova alcaldessa de Sant Pere de Ribes el passat mes de setembre. La decisió de la regidora d’ICV-EUiA de votar a favor de Gavaldà va permetre un pacte entre la formació independentista i CiU-ViA tot i que la direcció d'ICV havia emès un comunicat en què desautoritzava la decisió de la seva regidora. L’organització comarcal d’EUiA també va fer públic un comunicat en què s’oposava a la decisió presa per la regidora d’ICV.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid