Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Institucional
ERC impedeix que s'aprovi una moció a favor dels Països Catalans a Sant Cebrià de Vallalta

El partit al·lega que ara cal centrar-se en el procés que viu el Principat i no en qüestions de Països Catalans

25/09/2013 Política

ERC va impedir que una moció a favor dels Països Catalans tirés endavant al ple municipal de Sant Cebrià de Vallalta (Maresme) que es va celebrar el passat 19 de setembre.

Amb la seva abstenció, la moció, que reclamava estrènyer els llaços amb la resta de territoris de la nació, no va poder prosperar. Paradoxalment CiU sí que hi va votar a favor, tot i que els seus vots i els de la CUP no van ser suficients per aprovar la moció.

El text presentat per la CUP apostava per impulsar la creació de l’Assemblea de Càrrecs Electes dels Països Catalans per tal de poder disposar d’una eina de relació política estable entre càrrecs electes de les diverses parts de la nació. A més, recomanava obrir un procés de diàleg amb els agents socials, econòmics i culturals dels Països Catalans per explorar vies de col·laboració.

ERC va al·legar que ara cal centrar-se en el procés que viu el Principat i no en qüestions de Països Catalans. Això malgrat que el partit té presència a tots els territoris i als seus estatuts defensa l'alliberament de la nació sencera.

De la seva banda, ICV va negar l'existència dels Països Catalans. El PSC i Tots per Sant Cebrià (TxSC) també es van unir als ecosocialistes en el seu rebuig.

El regidor de la CUP, Lluís Perramon, considera que la moció "ara té més sentit que mai amb les agressions que està patint la nostra llengua a la Franja de Ponent, on el català ha passat a denominar-se LAPAO, o a les Illes, on el govern del PP s'ha carregat la immersió lingüística, malgrat l'oposició de tota la comunitat educativa i dels mateixos estaments judicials".

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid