Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Història
Commemoració del 728 aniversari de la Victòria Catalana al coll de Panissars

Des de fa 28 anys es commemora aquest fet al castell de Bellaguarda al coll de Panissars, punt estratègic que separa el Vallespir de l'Alt Empordà, i que es va lliurar a França en el Tractat dels Pirineus

29/09/2013 Història

Avui l'Institut de projecció exterior de Catalunya (IPECC) commemora el 728 aniversari de la Victòria Catalana a la batalla del coll de Panissars, esdevinguda entre el dies 30 de setembre i 1 d'octubre de 1285, va donar per finalitzada la Croada contra la Corona d'Aragó a Catalunya, amb el resultat d'una severa derrota de l'exèrcit francès, batut en la retirada pels Pirineus.

Des de fa 28 anys, l'entitat commemora aquest fets amb tot un seguit d'actes al castell de Bellaguarda, a la Jonquera i a Figueres.

A les 11.30, es farà una ofrena floral a l'Estela Commemorativa del Coll de Panissars. Una hora més tard, es farà una visita guiada al Museu Memorial de l’Exili, de la Jonquera, i de l’exposició itinerant: Muntatge de fragments de l’obra “Els emigrats”, d’Anna Soler i Horta.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid