Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Internacional
Independentistak: "tenim molt per aprendre" del procés independentista català

Independentistak ha convocat cadenes humanes per demà a les quatre capitals basques del sud i a Hendaia. El portaveu d'Independentistak ha explicat que els independentistes bascos segueixen el model català per "mostrar la seva solidaritat"

06/09/2013 Internacional

Avui el diari basc Gara es fa ressò que una delegació de la xarxa Independentistak assistirà a la Via Catalana per la independència organitzada per l'Assemblea Nacional Catalana (ANC). També que dos membres de l'ANC participaran a la cadena humana que demà es portarà a terme a Sant Sebastià. El responsable de la xarxa Independentistak ha explicat que reballen de manera conjunta "en un intercanvi d'informació."

A més de la participació de membres de Independentistak a la Diada, l'associació ha organitzat autobusos perquè la ciutadania basca sigui present a la cadena humana catalana. Els autobusos sortiran el dia 10 a la nit i tornaran quan hagi finalitzat la cadena humana en territori català.

Mantenen el termini d'inscripcions obert, ja que esperen que la gent s'hi apunti fins darrera hora.

Paral·lelament sorgeixen iniciatives com les del web Nabarra Aurrera, que ha publicat un cartell per afavorir la inscripció als autobusos que es traslladaran a la Via Catalana, i exposa els motius d'aquest gest de solidaritat internacionalista, en un text escrit està publicat en tres llengües: català, euskera i espanyol.


Els independentistes bascos segueixen el model català

Independentistak ha convocat actes per demà a les quatre capitals del País Basc (de la CAV i Navarra), a més d'Hendaia. La iniciativa emula la mobilització independentista catalana. Es construiran cadenes humanes seguint el model de la mobilització de la Diada als Països Catalans. Tots els actes, a Bilbao, Sant Sebastià, Pamplona i Gazteiz es realitzaran les 19.00 (excepte el d'Hendaia, que es farà al migdia). Amb aquesta iniciativa, segons va expressar el responsable de la xarxa independentista Txutxi Ariznabarreta, "es vol mostrar la seva solidaritat al procés català", afegint-hi: "del qual tenim molt per aprendre."

Ariznabarreta, que va afirmar que catalans i bascos mantenen "una relació basada en el respecte" també va assegurar que la Diada "donarà un nou impuls al procés de Catalunya", però precisant que els processos que s'estan duent a terme a Euskal Herria i Catalunya "són diferents."

El portaveu de la de la xarxa Independentista també va expressar que "els dos països seguim en la lluita per crear un estat propi, creiem que és el moment de treure aquesta reivindicació al carrer."

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid