Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Lluita institucional
ERC, CiU i PSC s'uneixen per desbancar l'alcaldia de Ximenis a Arenys de Munt

Es preveu que avui les seccions d'ERC, CiU i PSC anunciïn la constitució d'un govern provisional a Arenys de Munt, que desbancaria l'actual alcalde per la CUP,  Josep Manel Ximenis, un dels principals promotors de la primera consulta independentista a Arenys de Munt.

22/08/2013 Política

Durant el mes de juny el grup municipal de CiU va anunciar que trencava la coalició del govern local, pactada després de les eleccions municipals del 2011.

El nou govern tripartit estaria encapçalat per Joan Rabasseda, d'ERC, i deixaria la CUP a l'oposició.

Ximenis va guanyar les eleccions municipals del 2011 i va ser investit alcalde en un govern amb el suport de CiU. Aquesta comtesa electoral va deixar ERC a l'oposició, al costat del PSC i el PP. Però la situació política al municipi durant els darrers mesos ha dibuixat noves aliances que han reproduït els interessos de l'actual govern autonòmic, a la qual s'hi ha sumat el PSC.

L'altre grup membre del govern, CiU, va anunciar al juny que abandonaria el govern municipal i va acusar el batlle Ximenis de mantenir "una actitud personalista i de marginar els regidors de CiU."

Els cacics recuperen el poder i pacten amb els espanyolistes

Les xarxes socials han respost a aquesta nova aliança que han remogut la ciutat peonera en les consultes per la independència i en altres iniciatives socials, com la municipalització de la gestió de l'aigua. Alguns comentaris com el d'"Els cacics recuperen el poder pactant amb els espanyolistes. Això fa mal al país" han palesat el disgust per l'operació per desmbancar Ximenis en ple agost.

Flac favor a l'indipendentisme

Ximenis ha realitzat unes declaracions a l'ACN, en què afirmava que l'estratègia de l'oposició respon a "una ànsia per ocupar cadires, més enllà de valorar la gestió política." També va retreure a ERC que hagués negociat a dues bandes i a esquenes de l'alcalde i que la maniobra de CiU i ERC, realitzada en dies previs a la Via Catalana, són "un flac favor a tot el país i a l'indipendentisme",

L'encara alcalde d'Arenys de Munt ha valorat positivament els dos anys de mandat i els avenços socials i polítics que s'han donat a la població, i ha assegurat que els motius per desposseir-lo de l'alcaldia responen a interessos personals i dels partits: "No hi ha hagut ni malversació de fons, ni corrupció, ni un endeutament excessiu."

La CUP passa a tenir dues alcaldies

El Punt assenyala avui que amb la pèrdua de l'alcaldia d'Arenys de Munt, ara la CUP només governarà dues de les quatre poblacions en què el 2011 van obtenir l'alcaldia a les darreres eleccions municipals: la de Viladamat, a l'Alt Empordà, i la de Navàs, al Bages.  A Celrà, com estava previst en l'acord de governabilitat, al mes de juny Dani Cornellà va cedir l'alcaldia al candidat d'ICelrà, Gerard Fernández, a qui toca fer-se'n càrrec durant la segona meitat del mandat.

 

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid