Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Antimilitarisme
El PP considera que la caserna del Bruc és esencial “per la seguretat dels espanyols i els catalans”

No fa ni un mes que el PP manifestava a les Corts espanyoles que no volia que la caserna del Bruc esdevingués un "xiringuito independentista". Dies més, el veïnat denunciava noves maniobres militars dels soldats de la caserna.

13/06/2013 Política
Caserna del Bruc Caserna del Bruc | Autor: CSC

El portaveu adjunt d'exteriors del PP al Congrés, el barceloní Daniel Serrano, va visitatar ahir les instal·lacions de la caserna del Bruc. Allà va assegurat que l'espai és essencial per al Ministeri de Defensa i "per la seguretat dels espanyols i els catalans", segons informa BTV.

Serrano va explicar que el quarter del Bruc “està perfectament operatiu i funciona amb total normalitat”. El diputat no creu que les instal·lacions de Pedralbes estiguin “infrautilitzades” i les veu una infraestructura clau perquè és el darrer dels aquarteraments de l’exèrcit de terra que queda a la ciutat de Barcelona. El diputat del PP considera que l’espai no genera molèsties als veïns perquè no hi ha unitats mecanitzades o cuirassades.

La visita del portaveu adjunt d’exteriors va anar acompanyada de crítiques a ERC i CiU. Segons Serrano, “no té cap sentit promoure el tancament del Bruc com demanen els partits independentistes, fent referència a ERC i CiU. Per molt independentista que un sigui no tot s’hi val; no es pot jugar amb la seguretat dels catalans”. En aquest sentit el diputat ha recordat que les instal·lacions del Bruc són les úniques de tot Catalunya que poden acollir unitats especials en cas de catàstrofe o desastre.

Serrano no vol que es faci la cessió a l'Ajuntament

La recuperació dels terrenys de la caserna del Bruc per a fer-hi equipaments és una vella aspiració de l’Ajuntament de Barcelona. Va ser una proposta del grup municipal d’ICV-EUiA, que sempre ha topat amb el rebuig frontal del PP. L’agost del 2012 els alcaldes de Barcelona i Talarn van demanar el trasllat de les unitats que encara resten al Bruc cap a l’acadèmia de suboficials d’aquesta població del Pallars, un fet que permetria alliberar l’espai que ocupa la instal·lació al barri de Pedralbes.

Per evitar això, Daniel Serrano, va demanar, no fa ni un mes, a les Corts espanyoles que no es fessi la cessió de la Caserna a l'Ajuntament, ja que hi havia el perill que la Caserna esdevinguessi un "xiringuito independentista".

Maniobres militars

Dies després d'aquestes declaraciones, es dóna el cas que un veí de les Planes va captar imatges de militars fent maniobres militars amb armament als voltants de l'Escola Els Xiprers a Collserola. Maniobres confirmades pel Ministeri de Defensa espanyol a BTV, tot dient que tractava de personal militar de la caserna del Bruc.


 

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid