Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Fotografia
Una web recull "Recorreguts fotogràfics" per a descobrir la nostra història

De moment s'han recollit fotografies del recorregut pel "Delta del Llobregat" i "El paisatge de la crisi" centrat en el Vallès. El proper recorregut se centrarà en "L'aigua i el Llobregat" i es farà el 9 de juny.

20/05/2013 Comunicació

La web "Recorreguts Fotogràfics" és un projecte projecte pensat en base al coneixement i la imatge, "per ajudar-nos a descobrir la nostra història, les lluites socials i polítiques que han creat el nostre paisatge i de nosaltres dependrà el paisatge social, polític, ecològic i visual que deixarem per el futur".

Ara, la web aplega tres-centes imatges d'entorns urbans i periubrans del Vallès resultat d'un recorregut fotogràfic "El paisatge de la crisi' organitzat pel fotògraf Lluís Brunet, el geògraf Maties Serracant i l'ADENC. El recorregut capta imatges de polígons industrials, infrastructures a mig construir, un càmping abandonat, un restaurant en runes o parets tapiades. Són exemples concrets i propers de l'impacte de la bombolla immobiliària sobre el paisatge metropolità.

"Es tracta d’un conjunt d'espais que associem a la decadència pròpia del moment, però que a través de la mirada fotogràfica poden convertir-se en obres d'art i, alhora, esdevenir un mecanisme per a la reflexió sobre les noves oportunitats que generen', expliquen els organitzadors.

El Delta del LLobregat

Les imatges que es veuen són totes preses en el marc d’un recorregut-taller sota el títol "Delta del Llobregat". En aquest recorregut van col·laborar Raül Bastida, de la Plataforma Eurovegas, en Carles Riba, del Centre d’Estudis Comarcals del Baix Llobregat i n’Albert Bou, de la Unió de Pagesos. Així com també  l’Ajuntament del Prat per la cessió d’un espai a “El Cèntric” .

La proximitat a Barcelona ha fet que gran part de la superfície del Delta que abans eren aiguamolls, pinedes o terra dedicada al conreu hagi estat urbanitzada durant el segle XX. On avui hi ha zones urbanes, comercials i industrials, autopistes, l’Aeroport i el Port eren terrenys agrícoles o naturals. La superfície no urbanitzada es troba en franca regressió i malgrat una creixent protecció no ha parat de reduir-se.

Proper recorregut, el 9 de juny: "L'aigua i el Llobregat"

 

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid