Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Català a l'escola
Més de 82.000 persones apleguen la XXI Trobada d'Escoles en Valencià

Reivindiquen l'ensenyament plurilingüe en valencià durant el primer cap de setmana de  les Trobades

22/04/2013 Llengua

Ahir, més de 30.000 persones a Alberic (Ribera), més de 20.000 a Betxí (Plana Alta i la Plana Baixa), unes 12.000 persones a Alboraia (Horta Nord), 5.000 a Crevillent (Vinalopó i Baix Segura) i dissabte passat, uns 15.000 participants a Pedreguer (Marina Alta), van desbordar les expectatives d'assistència a les cinc primeres Trobades d'Escoles en Valencià 2013.

Sota el lema "La veu del teu poble", alumnes, pares, mares, docents i ciutadans van omplir els carrers i les places de cinc poblacions distribuides de nord a sud del nostre territori i van participar als més de 430 tallers didàctics dels centres educatius i les paradetes d'entitats de cada comarca. A tot això cal sumar l'extensa oferta d'activitats que anar desenvolupant  amb exposicions, exhibicions esportives, animació de carrer i música als escenaris d'aquestes festes per la llengua.

El president d'Escola Valenciana, Vicent Moreno ha fet èmfasi en "la importància que l'Administració educativa escolte les veus de les Trobades d'Escoles en Valencià, les veus dels ciutadans i ciutadanes que tenen més que comprovat que l'ensenyament plurilingüe en valencià és l'únic que garanteix la qualitat educativa i la competència lingüística dels seus fills en valencià, castellà i anglés, un ensenyament que vetlla pel nostre tret d'identitat més important, el valencià, i promou unes metodologies didàctiques òptimes".

El primer cap de setmana de Trobades ha servit per a recordar que ben aviat començarà el període de matriculació a les escoles per al pròxim curs i que la societat valenciana reclama el dret de totes les famílies a poder matricular els seus fills en el Programa plurilingüe d'ensenyament en valencià, un fet que a hores d'ara encara no es dóna.

A Crevillent cap representant del govern municipal no ha participat

El president d'Escola Valenciana ha agraït especialment la col·laboració dels ajuntaments que han acollit les Trobades de Pedreguer, Alboraia, Alberic i Betxí, uns consistoris que han donat suport i han col·laborat estretament durant mesos amb les Coordinadores de l'entitat per fer possible aquestes festes lúdiques i reivindicatives. L'excepció ha estat l'ajuntament de Crevillent, segons han informat el Tempir d'Elx, el Raig de Crevillent, la Gola de Guardamar i l'Antina de Santa Pola, entitats federades en Escola Valenciana, que han organitzat la Trobada del Baix Vinalopó i el Baix Segura. Cap representant del govern municipal de Crevillent ha participat a la Trobada. No obstant, la resposta social i de la comunitat educativa del municipi i de la comarca ha estat excel·lent.

Dates i llocs de les properes trobades

26 d'abril - Trobada de secundària de l'Alacantí - Universitat d'Alacant

27 d'abril - GENOVÉS (la Costera)

28 d'abril - ALACANT(l'Alacantí) - Trobada de Primària

28 d'abril - MONOVER (les Valls del Vinalopó)

28 d'abril - NÀQUERA (Camp de Túria)

28 d'abril - BENICALAP (València)

4 de maig - MISLATA (l'Horta Sud)

18 de maig - GUARDAMAR DE LA SAFOR(La Safor-Valldigna)

25 de maig - SANT MATEU (l'Alt Maestrat/Ports)

1 de juny - BOCAIRENT (la Vall d'Albaida)

1 de juny - BALONES (l'Alcoià i el Comtat)

1 de juny - BENIDORM (Marina Baixa)

15 de juny - FAURA (Camp de Morvedre)

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid