Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Educació
Més de 63.000 persones celebren els 25 anys de la Trobada de València

Per commemorar la data les cinc coordinadores s'han unit per organitzar una Macrotrobada al Cap i Casal per fer una crida clara i oberta: "Sí al valencià. No a les Retallades"

15/05/2012 Educació

Més de 63.000 persones van participar a la gran Trobada de València i a la Festa per la Llengua de les Coves de Vinromà que es va celebrar diumenge. Cinc coordinadores comarcals van commemorar el 25è aniversari de la primera Trobada que van organitzar conjuntament l’any 1987.

Al matí quatre columnes-cercaviles van eixir de diversos punts de València amb pares, mares, alumnes i docents de la ciutat i de les quatre comarques que l'envolten per a confluir a l'Albereda, un espai que es va convertir en escenari de vora 200 tallers infantils i paradetes d'entitats.

Enguany, cinc entitats comarcals d'Escola Valenciana que treballen per la promoció del valencià estan d'aniversari. La Coordinadora per l'ensenyament en valencià Camp de Morvedre, la Coordinadora pel valencià Camp de Túria, la Coordinadora pel valencià Horta Nord, la Coordinadora pel valencià Horta Sud (Guaix) i la CAPPEPV (València ciutat) celebren els 25 anys de Trobades a la ciutat de València.

L'any 1987 encara no existien totes aquestes Coordinadores comarcals i s'englobaven sota les sigles de la CAPPEPV. Més tard van anar constituint-se i celebrant Trobades a les seues respectives comarques. No obstant, enguany, per commemorar aquesta data tan significativa, les cinc Coordinadores s'han unit per organitzar una Macrotrobada al Cap i Casal per fer una crida clara i oberta: "Sí al valencià. No a les Retallades". Una crida "perquè els nostres governants estenguen que la ciutadania valenciana vol més valencià a l'escola i al carrer, més valencià per aconseguir un sistema educatiu plurilingüe real i més valencià perquè el xiquets i les xiquetes, els valencians i valencianes del futur, tinguen més oportunitats".

Vicent Moreno, president d'Escola Valenciana, va afirmar que "per a Escola Valenciana és fonamental que es tinga en compte la nostra llengua a l'escola i al carrer, que es tinga en compte que el valencià no te color polític i que alhora cal que els nostres representants entenguen que l'ensenyament en valencià és fonamental per avançar cap al plurilingüisme educatiu".

Aquest any la Conselleria d'Educació va fer acte de presència en la gran Festa per la Llengua de València després de molts anys sense fer-hi acte de presència. "És un símptoma de voluntat de diàleg, però ara cal concretar, que des de la Conselleria es passe del diàleg als fets. La setmana que ve acaba el període de matriculació i és aleshores quan caldria que començaren a resoldre incògnites", va dir el president d'Escola Valenciana.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid