Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Retallades
Finalitza la tancada a Sant Pau, però no la lluita per una sanitat pública

Una lluita que va començar de forma aïllada fa 35 dies ha esdevingut una lluita col·lectiva a la que s'han sumat nombrosos centres hospitalaris de Catalunya

04/01/2013 Salut
Treballadors de l'Hospital de Sant Pau organitzant la tancada ara fa 36 dies Treballadors de l'Hospital de Sant Pau organitzant la tancada ara fa 36 dies

Ahir, una manifestació de més d'un centenar de persones va donar per finalitzada l'acampada al vestíbul de l'Hospital de Sant Pau de Barcelona, però no la lluita per una sanitat pública i contra les retallades.

El dia abans, l'hospital va aplegar una reunió amb representants de comitès d’empresa, juntes de personal i seccions sindicals de centres sanitaris de tot Catalunya amb l'objectiu de perfilar una estratègia conjunta. Tot i l'època festiva d'aquestes dies, la convocatòria va ser un èxit, tal com informa el Comitè d'Empresa de Sant Pau.

Cadascú va expressar els seu sentir i va aportar idees per posar en pràctica. Però el més important és el propòsit d’actuar, d’ara en endavant, de forma conjunta, coordinant les nostres forces, segons assenyala el comitè. El proper 16 de gener es concretarà com s'articularà les accions conjuntes a seguir.

Ara, la lluita que va començar de forma aïllada en alguns centres, arrel de la tancada del Comitè d’Empresa de Sant Pau, ha "esdevingut col·lectiva i s’ha d’enfocar d’una altra manera", puntualitza.

Es per això que el Comitè d’Empresa ha decidit donar per finalitzat el tancament que ha mantingut durant 35 dies al vestíbul de l’hospital. "Ha estat un esforç important però ha donat el seu fruit. Gràcies a tots els que heu donat el vostre ajut", expressa el Comitè en una carta que va adreçar ahir als treballadors treballadors del centre.

En aquest escrit, el Comitè també assenyala que les mesures legals que van interposar contra les retallades (guarderia, menjador laboral, IT, paga extra...) segueixen el seu curs i aviat tindrien notícies dels primers judicis.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid