Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Sanitat
Tancada indefinida a l'Hospital de Sant Pau en contra de les retallades

La CUP se solidaritza amb l'acció i anima a tots els col·lectius i persones a participar de les reivindicacions que es duguin a terme.

30/11/2012 Salut
Treballadors de l'Hospital de Sant Pau organitzant la tancada ara fa 36 dies Treballadors de l'Hospital de Sant Pau organitzant la tancada ara fa 36 dies

Uns 200 treballadors de l'Hospital de Sant Pau van iniciar ahir al matí una tancada indefinida al centre per exigir que s'aturin les retallades en l'àmbit sanitari.

Els treballadors del centre protesten contra les noves retallades anunciades en la sanitat pública en els pressupostos de la Generalitat de 2013. Diuen que el servei als usuaris empitjorarà si es redueixen els recursos i rebutgen la supressió de la paga de Nadal que dimecres els va anunciar l'empresa.

El comitè d’empresa espera que se sumin altres treballadors i usuaris del centre a qui també afectaran els ajustos. Els sindicats asseguren que l’Hospital de Sant Pau ha aplicat retallades des de 2010 que han suposat un tancament de sales i un augment de les llistes d’espera.

El procés de retallades s'ha focalitzat sobre els treballadors del centre

Des del juny de 2010 que aquest centre privat però d’ús públic (XHUP) ha estat aplicant retallades en el seu pressupost, fet que repercuteix directament sobre la qualitat en l’assistència, segons informa la CUP.

La formació també assenyala que el procés de retallades i desmantellament dels serveis públics també s’ha focalitzat sobre els treballadors del centre. Des del mateix 2010, la Direcció del centre ha estat realitzant EROs encoberts sobre aquells treballadors eventuals, que es calcula que representaven quasi un terç del conjunt. Molts d’ells han vist finalitzats els seus contractes sense possibilitat de continuïtat.

Alhora, els treballadors fixes han vist reduït els seus salaris progressivament i s’ha vist augmentat de forma alarmant la rati entre professionals i pacients a nivells insostenibles.

L’últim atac, puntualitza la CUP, "ha estat l’acomiadament de 4 treballadors que tenien una vinculació d’entre 2 i 6 anys al centre, i que ha estat motivada per una voluntat de la Direcció d’Infermeria “d’exemplarització” davant el conjunt de treballadors".

Per a la formació independentista, "aquesta suma de retallades al sistema sanitari públic i d’agressions als seus treballadors, s’emmarca en una dinàmica general del Govern de la Generalitat d’aplicar polítiques privatitzadores amb l’objectiu de desmantellar el sector públic i l’estat del benestar, en benefici de les mútues privades".

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid