Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Els catalans a l'exterior comencen a votar
Els catalans a l’exterior ja han començat a votar a ambaixades i consolats

A partir de dimecres 21 de novembre, els consolats ja tenen les urnes obertes a partir de les 9 del matí perquè els catalans puguin dipositar el seu vot per les eleccions al Parlament

22/11/2012 Política
Aquest dimecres, dia 21 de novembre, les ambaixades i consolats espanyols d’arreu del món han estat obrint les urnes, a les 9 del matí hora local, per tal que els catalans que viuen fora del país puguin emetre els seu vot corresponent a les eleccions del 25 de novembre, segons que informa la Federació Internacional d’Entitats Catalanes(FIEC).

En aquestes eleccions, els catalans que no puguin votar perquè resideixen temporalment hauran d’adreçar el vot per correu al consolat corresponent. S’ha anul·lat la possibilitat d’enviar el vot per correu a la Junta Electoral Provincial, fet que ha provocat problemes en diverses demarcacions.

La Federació Internacional d’Entitats Catalanes (FIEC) ja feia públic fa uns dies que només 16.271 dels 156.617 catalans residents a l’estranger i censat al Cens Electoral de Residents Absents (CERA) havien superat el primer pas per poder votar a les eleccions del 25 de novembre. És a dir, 140.345 catalans han perdut el dret a dipositar el seu vot a l’urna.

La majoria de les sol·licituds de vot acceptades venen de França (3.353), seguides per Andorra (1.921), Alemanya (1.569), Suïssa (1.331), Estats Units (1.172), Argentina (1.110) i Regne Unit (1.100). De totes maneres, les paperetes han anat arribant de manera irregular des de la setmana passada. Segons la FIEC als Estats Units, Austràlia, Canadà, Mèxic o la Xina encara hi ha catalans que esperen les paperetes. A Europa sembla que quasi tothom les ha rebudes, tot i que hi ha hagut problemes al Regne Unit.

Pel que fa als residents a l’estranger no inscrits al CERA encara han hagut de seguir un procés molt més llarg que només han aconseguit superar una minoria. La xifra totals per províncies dels sol.licitants és de 3.248, el doble que les eleccions generals de 2011.

El procés per poder votar des de l’estranger des de la reforma de la Llei orgànica de règim electoral general és complicat i implica a moltes institucions; Juntes Electorals Provincials, Correus espanyols, correus de cada país de residència, Juntes Electorals...

Segons explicita la FIEC, es tracta d’”un sistema pervers amb massa incerteses i punts negres que mai no ha funcionat ni funcionarà.” A més, la Federació espera “que el nou Govern de Catalunya prendrà les iniciatives necessàries perquè Catalunya pugui tenir la seva pròpia llei electoral, on es contempli la possibilitat del vot electrònic pels residents a l'exterior”.

Valora
Rànquings
  1. Fem pinya -tothom, tothom i tothom- amb l'ANC !!
  2. Comunicat de la CACG en relació a la manifestació d'ahir a Lloret de Mar
  3. Ha mort l'Encarna Jordan, veterana independentista
  4. La CACG crida a participar a la manifestació del dia 10 a Lloret de Mar des de l'indret on es reuniran els Borbons
  5. Esther Lucea: "...experimentem una mena de sensació profètica malastruga, com si els nostres germans del nord exercissin de viatgers del temps per advertir-nos de quin pot ser el futur de la llengua catalana"
  6. La CUP denuncia a Antifrau irregularitats de l’Hospital de Palamós
  7. La CACG es nega a canviar l'itinerari de la protesta antimonàrquica del proper dimecres
  8. La CACG es manifesta a Lloret contra la presència dels Borbons i l'entrega dels premis Princesa de Girona
  9. Fa 6 anys de la mort d'Eva Serra i Puig, lluitadora independentista i historiadora
  10. Mobilització a Barcelona i Girona contra la turistificació
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid