Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Galícia
Detencions d'independentistes gallecs acusats de formar part de Resistencia Galega

Les detencions d'aquesta setmana es donen un any després de l'operació contra Resistencia Galega i el moviment independentista gallec, el passat novembre de 2011

17/09/2012 Internacional

Aquest cap de setmana han detingut quatre persones a Galícia en una operació conjunta entre la Policia Nacional espanyola i la Guàrdia Civil. Les detencions estan dirigides contra el grup armat independentista Resistencia Galega, nascut el 2005.

Les detencions, en una operació repressiva que encara està oberta, es van inciar dissabte a Vigo, segons han informat diverses fonts. S'han realitzat escorcolls  a diferents domicilis d'independentistes gallecs a la ciutat de Vigo.

Aquestes detencions estarien relacionades amb la col·locació d'explosius d'aquest grup armat durant l'estiu.

En cercles de l'independentisme gallec s'ha denunciat que la pràctica totalitat dels mitjans de comunicació han negligit les informacions i han obviat la pressumpció d'innocència dels detinguts, un "paper deplorable", vinculant-los amb accions delictives abans que existeixin proves o una resolució ferma. També han mostrat la preocupació per l'estat dels detinguts, que es troben incomunicats i sense drets, i es recorda que la legislació especial que permet la incomunicació i la tortura ha estat repetidament denunciada per organisme internacionals i de defensa dels drets humans.

Els detinguts romanen encara a Galícia, però seran traslladats a Madrid en poques hores, ja que l'operació ha estat ordenada i dissenyada des de l'Audiència Nacional espanyola, el tribunal especial, on prestaran declaració en els pròxims dies

Aquesta operació contraindependentista es va iniciar a mitja tarda de dissabte, amb la detenció d'una persona que baixava del seu vehicle a l'aparcament del parc de Castrelos, davant del pazo Quiñones de León. Al voltant de les 23.00 hores es va produir la segona detenció en aquesta mateixa ciutat, on també es va realitzar un tercera detenció hores després.

Resisència Galega ha realitzat accions durant els darrers mesos com l'atac contra la casa museu de Manuel Fraga a Vilalba (Lugo), a oficines d'INEM i contra una antena de telecomunicacions.

El novembre i desembre del 2011 van ser detingudes sis persones a Vigo, Santiago i Lugo acusades de pertànyer a Resistencia Galega, quatre de les quals van ingressar a la presó, en una operació dirigida des de l'Audiència Nacional espanyola.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2023 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid