Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Galiza
Quatre persones detingudes en una operació policial contra l'independentisme gallec

L'organització antirepressiva gallega Ceivar ha emès un comunicat on demana la posada en llibertat dels independentistes Eduardo Vigo, Jessica Rodríguez, Roberto Rodríguez i Catalina Alonso, que van ser detinguts i s'els va aplicar la llei antiterrorista.

02/12/2011 Internacional
Els quatre independentistes han estat trasllats a l'Audiència Nacional Española a l'espera de prendre declaració davant el jutge.

El jutge de l'Audiència Nacional Espanyola, Eloy Velasco, els  acusa de delictes de tinença d'artefactes explosius , estralls en temptativa i un altre de pertinença a organització armada

El titular del Jutjat Central d'Instrucció 6, al que li ha correspost la investigació en trobar-se de guàrdia aquesta setmana, prendrà declaració als arrestats previsiblement dilluns que ve. El magistrat s'inclina per atribuir-los un delicte de pertinença a organització armada atès que els detinguts se'ls considera membres de l'organització independentista Resistència Galega.



Roda de premsa de Ceivar
Ceivar, assegura que els quatre independentistes detinguts a Galícia dimecres passat en el marc d'una operació de l'Audiència Nacional per la seva suposada vinculació amb l'organització armada Resistència Galega  "no representen cap perill" i reclama el seu "immediat alliberament".

En una roda de premsa, ja que no han permès l'assistència d'un equip de la TVG, i en la qual únicament una jove, acompanyada d'una altra, es va limitar a llegir un comunicat sense acceptar preguntes, han criticat l'actuació policial contra la qual han definit com a "dissidència gallega" i l'ocupació de "mesures judicials extraordinàries".

"Aquesta és una operació d'Estat contra un dels focus de resistència més actius i decidits que té Espanya a dia d'avui: la dissidència gallega", ha assenyalat la representant de Ceivar, Lucía Alvarez, en la lectura del comunicat.

En el comunicat, *Ceivar afirma que són "els poderosos" els "únics *aterrorizados per l'activitat de l'independentisme gallec" i els acusa de "esforçar-se per distorsionar la imatge dels detinguts presentant-los com a perillosos terroristes sense escrúpols".

Per això, el grup independentista defensa que "Eduardo Vigo, Jessica Rodríguez, Roberto Rodríguez i Catalina Alonso són gallecs exemplars, gent honrada, bona i generosa, voluntaris d'infinitat de projectes i causes socials, culturals, polítiques i socials".

Davant els quals han definit en el seu comunicat com a "indicis realment flacs contra els imputats", Ceivar reclama "l'immediat alliberament" dels quatre detinguts perquè "no representen cap perill", així com "de la resta d'independentistes presos".

Detencions
Les detencions es van produir domecres passat. A  Compostela va ser detingut Eduardo Vigo Domínguez, de 26 anys i natural d'aquesta ciutat. El jove, que va ser detingut en el peatge de l'autovia AP-9 en adreça Vigo-Santiago, segons fonts policials  el vehicle de la seva propietat transportava explosius.

A Vigo van ser detingudes altres tres persones: Roberto Rodríguez Fiallega, de 33 anys; Jessica Rodríguez Rodríguez, de 26 anys i natural de Trasmirás (Orense), i Catalina  Alonso Rodríguez, de 34 anys i natural de Vigo.

Durant tot el dia, vehicles policials van romadre davant de locals indepndentistes a Compostela i Vigo impedint l'accès a les persones que s'acostaven.

Al vespre es van fer concentracions de solidaritat a diverses localitats gallegues on es demanava la llibertat dels detinguts.
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid