El Bages estrena la projecció del documental “L'Operació Garzón”

El documental va ser presentat a Manresa en un acte organitzat per l'Associació Cultural Batzac i el Cine Club Manresa.

07/07/2012 Drets i Llibertats

Ahir al vespre al voltant de 150 persones es van trobar a l'Auditori de la Fundació Caixa Manresa a la Plana de l'Om a la presentació del documental “L'Operació Garzón, contra l'Independentisme català”, en un acte organitzat per l'Associació Cultural Batzac i el Cine Club Manresa. Es la primera presentació que es fa a la comarca del Bages.

L'acte es va iniciar amb la presentació d'Adam Majó, regidor de la CUP a Manresa que va explicar en que consistiria l'acte. A continuació José Miguel Cuesta, membre de Llibertat.cat va exposar breument el per què es va decidir promoure aquest documental així com la campanya de micromecenatge que es va fer, agraint les aportacions fetes tant a nivell individual com col·lectiu. Va remarcar la necessitat de recuperar la memòria històrica de l'independentisme combatiu així com “la importància de donar veu als lluitadors independentistes que van patir la repressió”.

Tot seguit es va projectar el documental i, un cop acabat aquest, es va donar paraula a Ramon López, repressaliat al 1992 que va fer un recordatori de com va viure aquells fets i la posterior lluita per portar l'Estat espanyol al Tribunal d'Estrasburg. Va enllaçar aquells esdeveniments amb l'actualitat, on l'Esquerra Independentista, malgrat la repressió viscuda al 92 ara és més forta, destacant la importància de cara al futur de la articulació de la Unitat Popular per aconseguir no només un estat independent sinó també un estat socialment just que garanteixi els drets de les classes populars.

A continuació va prendre la paraula Eva Pous, portaveu de l'organització antirepressiva Alerta Solidària. Va fer un recordatori dels esdeveniments repressius més actuals, en especial als vinculats a la vaga del 29-M i amb un record especial per l'Andreu Curto i al gran nombre d'independentistes que van ser detinguts. Però també va destacar la importància de que es facin documentals com aquest.

Posteriorment el regidor de la CUP Adam Majó ha explicat breument com es va viure l'estiu del 92 a Manresa, ciutat molt afectada per les detencions del 92. Per cloure l'acte s'ha recordat les quatre persones manresanes detingudes a les quals s'ha aplaudit efusivament

Valora
ACONSEGUEIX EL DOCUMENTAL
Si vols el documental en DVD (amb subtítols en anglès i espanyol) només has d'enviar un correu electrònic a operaciogarzon@llibertat.cat i te l'enviarem a casa.
Col·laboradors
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid