Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Actes
Olot celebra la 1a Jornada Antifeixista

Es van realitzar un seguit d'actes formatius i reivindicatius a favor de la convivència i contra quansevol tipus de discriminació racista

05/06/2012 Política
Olot va acollir dissabte passat la 1a Jornada Antifeixista, organitzada per l'associació cultural Greda amb la col·laboració d'El Cub Ruc, la CNTi Unitat Contra el Feixisme i el Racisme. La jornada va durar tot el dia i va consistir en un seguit d'actes formatius i reivindicatius a favor de la convivència i contra quansevol tipus de discriminació racista.

Al matí membres de la Greda van pintar un mural antiracista al Carrer del Fluvià mentre que un jove historiador de la comarca va guiar una quinzena de participants en una ruta històrica pel centre d'Olot, on es van explicar diversos episodis locals relacionats amb el cop d'estat feixista del dictador Francisco Franco. Al migdia, un dinar popular a base d'arròs negre a càrrec del cuiner Joan Fageda va acollir una quarantena de persones de totes les edats.

A les sis de la tarda, membres d'El Cuc Ruc, una pàgina web que es dedica a fer una selecció dels millors documentals, va projectar el reportatge "Una classe dividida", l'experiment social de Jane Elliott amb nens d'una classe de primària i funcionaris de presons, en el qual els participants vivien en primera persona l'experiència de la discriminació racial. Tot seguit, membres de la Campanya de Solidaritat amb l'Antifeixisme Combatiu van oferir una xerrada on es va exposar la realitat dels grupuscles feixistes presents a l'estat espanyol i es va obrir un debat entre els assistents entorn a la connivència de l'Estat en les seves actuacions.

El punt final de la jornada el va marcar el concert antifeixista d'Expectativa Zero, KOP i Non Servium. El concert era l'últim que feien després de la gira internacional "Antifa Kombat Tour". Durant el transcurs del concert, membres de Maulets de la Garrotxa van pujar a l'escenari per desplegar una pancarta en solidaritat amb en Rubén i l'Andreu, els dos joves en presó preventiva per les mobilitzacions de la vaga general. 

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid