Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Casals
Inauguració del nou Casal Independentista El Forn

Aquest divendres es presenta el nou projecte en una vetllada on hi haurà música en directe i un brindis pel nou casal

15/06/2012 Política

Aquesta divendres s'inaugura el nou Casal Independentista El Forn de Girona un any després que l'antic local del col·lectiu, situat al carrer del Carme, tanqués les seves portes. Durant aquests mesos, els membres del Forn han buscat i habilitat el millor emplaçament per ubicar el nou projecte de Casal que l'assemblea ha anat preparant. El nou local es troba al centre de Girona, al cor del barri de Sant Pere, a tocar de la vall de Sant Daniel, del barri xino i del barri vell.

Es tracta d'un local de grans dimensions que permetrà que l'esquerra independentista torni a tenir una projecció molt visible a la ciutat després de deu mesos sense Casal. El nou espai es convertirà doncs en un lloc de trobada referencial per l'esquerra independentista gironina.

En un article d'opinió publicat a Llibertat.cat, Joan Pujolàs rememora els inicis i l'evolució del Forn paral·lelament a l'expansió de la CUP i l'Esquerra Independentista en conjunt a la ciutat de Girona.

La novetat: servei de restaurant

Una de les novetats del nou Casal Independentista El Forn serà el servei de bar-restaurant. Per això han creat un nou perfil de Twitter (@rest_elforn) i una pàgina al Facebook (BarRestaurantElForn) dedicada a aquest nou servei per tal que pugueu seguir les novetats i ofertes, amb un logoespecífic per tot el que hi faci referència.

Properament es presentaran la carta amb l'oferta de plats, tapes i begudes, tot i que ja es poden fer reserves a bar.restaurant@casalelforn.cat. De moment el bar-restaurant obrirà els vespres i nits de dimarts a dissabte. Igualment, el local comptarà amb una extensa programació mensual, que comptarà amb presentacions de llibres, recitals, conferències, etc.
 
Coincidint amb el nou projecte, el Casal Independentista El Forn ha decidit també fer una renovació del logotip i la línia gràfica.
 
Consulta els actes d'inauguració aquí.
 
Història

El Casal Independentista El Forn va néixer l’any 2000 amb l’obertura al públic del primer local de l’entitat, a la travessia Auriga, al Barri Vell de Girona. Durant aquesta primera etapa, que va durar fins al 2005, El Forn va esdevenir un punt de trobada per al jovent independentista de la ciutat i els moviments polítics i socials més crítics i compromesos.

L’any 2005 el local de la travessia Auriga va tancar les portes, i el Casal Independentista va traslladar-se al carrer del Carme, que ha estat la seu de l’entitat fins l’any 2011. En aquesta segona etapa El Forn va treballar per obrir-se a la ciutat i, sobretot, al barri del Carme-Vista Alegre.

Passat aquest període de sis anys, i l’entitat va apostar per un projecte de Casal més ambiciós. Un any més tard, i després de mesos de feina, el nou Casal Independentista El Forn obrirà les portes aquest mes de juny, en uns baixos de la Plaça de Sant Pere.

Durant aquests anys El Forn s’ha consolidat com un agent cívic i cultural destacat de la ciutat sent una de les entitats promotores de la consulta sobre la independència, participant en l’organització d’actes com la rebuda de la Flama del Canigó o recuperant la celebració del Correllengua.

Nou projecte

Després de mesos de feina, el nou Casal Independentista El Forn serà una realitat aquest mes de juny, al número 5 de la plaça de Sant Pere. El nou Casal vol ser un espai comunitari, obert al barri de Sant Pere i al conjunt de la ciutat. Així, els diferents espais del Casal són oberts a les entitats i la ciutadania gironina per celebrar-hi reunions, àpats o actes públics.

El Forn encara aquesta nova etapa amb l'objectiu de créixer, per això ha començat una campanya per ampliar el nombre de sòcies i socis. En aquest sentit, s’està preparant un catàleg de descomptes i promocions per les persones sòcies.

Valora
Rànquings
  1. Fa 15 anys que ens va deixar Lluís Maria Xirinacs
  2. Què ha après l’independentisme de l’Operació Garzón?
  3. La tenista Paula Badosa demana disculpes per dir que el català no és una llengua
  4. Si els fills de puta volessin...
  5. Guanyem Girona lamenta que es deixin al calaix una tercera part dels diners del programa Aixequem Persianes
  6. Tomàs Sayes: "Ens pot la frustració i la sensació de derrota i no som capaces de veure més enllà i valorar els èxits que hem aconseguit. L’Estat si que ho té present i per això continua amb l’ofensiva"
  7. Arruix Borbons-Recuperem Marivent convoquen el 239è Cant dels Ocells davant del Palau
  8. "Háblame en español" Agressió lingüística acaba amb la política discriminatòria d'una empresa a València
  9. Èxit de la mobilització Ponts per la Independència que fins demà es realitza a diverses carreteres del país
  10. Rosalia 92
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2022 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid