Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Repressió
Continuen les detencions contra estudiants a Lleida

Detenen estudiants que participen a la tancada de la UdL i els acusen d'un atac a la seu del PP

08/06/2012 Drets i Llibertats

Continuen les detencions a Lleida al voltant de l'acció a la seu del PP del passat 22 de maig, jornada de vaga a l'ensenyament públic. Dimecres els Mossos d'Esquadra van detenir tres joves i a la tarda el pare d'un d'ells, mentre que aquest dijous van detenir un nou jove de 23 anys com a presumpte autor d'un delicte de desordres públics i violació de domicili jurídic.

Es tracta d'estudiants que participen a la tancada de la Universitat de Lleida (UdL) contra les retallades a la universitat pública i l'augment de taxes. La policia acusa aquests joves de ser els autors d'una acció contra la seu popular.

Els quatre arrestats dimecres van passar ahir a disposició judicial i van quedat en llibertat amb càrrecs. El nou detingut passarà aquest divendres a disposició judicial al Jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Lleida, on ja s'ha convocat una concentració per demanar-ne la llibertat a partir de les deu del matí.

A tots quatre detinguts se'ls inculpa la seva participació en desordres públics i danys a la seu popular i a l'entrada de l'edifici on s'ubiquen aquestes dependències, situades a la Plaça Sant Joan. De la seva banda, el pare d'un dels nois està acusat d'atemptat a l'autoritat. L'home, de 53 anys, participava en una concentració de suport al seu fill i als seus companys en el moment de ser detingut.

Brutalitat policial a la concentració de suport

Una concentració que es va caracteritzar per la brutalitat policial, tal com demostra un vídeo penjat a la xarxa, en què es veu els agents agredint els joves de manera injustificada en una càrrega desproporcionada per la quantitat de gent que hi havia concentrada.

Alerta Solidària ha condemnat les detencions i també l"'actitud provocadora i bel·ligerant" dels Mossos envers els concentrats que ha desembocat en "una càrrega indiscriminada, desproporcionada i molt contundent". Segons l'organització antirepressiva, les detencions "són fruit d’una estratègia política per tal de criminalitzar i reprimir tots aquells que lluitem per un sistema més just i igualitari". Així mateix, ha exigit la immediata llibertat sense càrrecs dels quatre detinguts.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid