Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Violència
La PAH denuncia els Mossos pel desnonament violent de Salt

Els cinc agredits pels Mossos han presentat la demanda col·lectiva als jutjats de Girona

10/05/2012 Drets i Llibertats

La Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) de Girona ha denunciat els Mossos d'Esquadra i el Departament d'Interior pel desnonament de Salt del passast 23 d'abril. Les violentes càrregues dels Mossos van acabar amb cinc persones ferides, una d'elles de  gravetat. Una violència que va obligar el conseller d'Interior, Felip Puig, a donar explicacions, tot i que va negar els fets.

La PAH, que considera que la policia va actuar "de forma indigna i amb una agressivitat fora de lloc", demana la dimissió del conseller. Al desallotjament hi van assistir set furgonetes dels antiavalots dels Mossos d'Esquadra, policia secreta i un bon nombre d'agents dels Mossos, a més de la policia local. El desnonament va acabar amb una família amb dos nadons al carrer.

Aquest dijous a dos quarts d'onze del matí desenes de persones s'han concentrat davant dels jutjats de Girona i han estat els cinc agredits pels Mossos els que han entrat a presentar la demanda col·lectiva perquè el jutjat investigui les lesions produïdes per l'actuació policial.

Suport de la CUP

La CUP ha manifestat el seu suport a la demanda presentada una càrreca que la CUP va qualificar de "brutal i desproporcionada". El portaveu de la formació a l'Ajuntament de Girona, Jordi Navarro, ha assistit aquest matí als jutjats per donar suport als representants de la PAH a l'hora de formalitzar la denúncia.

En el seu moment, tant la CUP com el grup municipal d'Independents per Salt (IPS) ja van condemnar enèrgicament la càrrega policial dels Mossos d’Esquadra i va demanar responsabilitats al Departament d'Interior. La formació ha recordat que la concentració de la PAH va mantenir en tot moment "un caràcter pacífic", i l'actitud de les persones presents en la concentració fou des del principi "de resistència passiva".

Fa uns dies la CUP va acusar el Conseller d'Interior de la Generalitat, Felip Puig, de "mentir deliberadament" per haver negat l'existència de cap càrrega policial el 23 d'abril a Salt. En aquest sentit, la formació ha declarat que l'actuació dels Mossos a Salt s'emmarca en "una escalada de violència policial i repressiva", encaminada a "criminalitzar i perseguir els moviments més crítics amb les retallades i les polítiques antisocials del govern de la Generalitat". Per tot plegat, la CUP ha reclamat la dimissió de Felip Puig, "per la seva responsabilitat en els excessos policials i repressius dels darerrs mesos, que han provocat desenes de detencions, ferits i empresonaments".

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2020 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid