Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Habitatge
Cinc persones ferides en un desnonament a Salt

IPS i la PAH denuncien l'actuació desproporcionada de la policia autonòmica en el desallotjament d'una família amb dues criatures petites.

24/04/2012 Drets i Llibertats
El fets es van produir ahir al migdia quan una seixantena de persones han intentat impedir el desnonament d'una família amb dues criatures petites d'un immoble del carrer Grup Sant Jaume I.

Els participants estaven convençuts que, tal com ha passat altres vegades, la seva presència dissuadiria als responsables de l'execució del desnonament, però finalment un jutge ha donat l'ordre i s'ha procedit a fer-lo efectiu.

Els representants del banc i la comissió judicial van arribar arribat cap a dos quarts de dotze enmig d'un fort dispositiu policial, que va comptar amb set furgons i més d'una vintena d'agents.

Els concentrats van intentar barrar el pas a la comitiva amb una acció de resistència pacífica, però els agents dels Mossos han desbloquejat l'accés a l'edifici retirant-los un a un. Es van viure moments de molta tensió i en algun cas la policia ha utilitzat la porra per obrir-se camí.

Tot això davant la mirada de desenes de persones del barri que van viure el desallotjament amb impotència i indignació. Alguns fins i tot es van encarar amb la policia dient-los que sentien “vergonya” per la seva feina i que el que estaven fent anava en contra dels ciutadans.

Un cop el serraller va accedir al pis, la família afectada va haver de sortir amb poques pertinences. Tenen un fill de tres anys i un altre de sis mesos, un fet que ha contribuït a posposar en dues ocasions més el desallotjament en els últims mesos. “No tenim a on anar”, va recoèixer el pare de família, Mohamed Bartal, qui amb 38 anys està patit els efectes de la crisi.

El desnonament fou aplaçat en dues ocasions. La primera el 23 de gener passat, quan es va concedir una pròrroga de dos mesos. El 20 de març es va reprendre el procés, però un informe social va aconseguir aturar-lo fins el 15 d'abril. Si aquell dia el particular no lliurava les claus, el desnonament quedava fixat per aquest dilluns, com ha passat finalment.


Denuncien l'actuació desproporcionada de la policia autonòmica

Independentistes per Salt (IPS) van assistir a a la concentració organitzada per la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) per tal d'evitar el desnonament d'una nova família de Salt. Les dues organitzacions han remarcat
l'actitud pacífica i la resistència passiva que han exercit els concentrats en tot moment però que no han estat suficients per evitar el desnonament de la família i encara menys per evitar una càrrega policial desproporcionada que ha acabat amb 5 ferits i alguns d'ells hospitalitzats.

Des del mes d'octubre del 2011,  IPS reclama a l'Ajuntament de Salt tot un seguit de mesures per mirar d'evitar situacions com les que s'han viscut avui. "Fa molt de temps que se'ns diu que "ja estem fent coses" però el cert és que fins a dia d'avui ningú de l'equip de govern els va explicar quines eren "aquestes coses" i tampoc s'ha convocat la Taula de Mediació que es va aprovar a la moció del mes d'octubre" apunta la formació independentista.

IPS emplaça al govern local a prendre accions urgents perquè situacions com aquesta no es tornin a repetir. "Si el dret a l'habitatge existeix, què estan fent els nostres governants per garantir-lo?", es pregunta la formació.

L'organització independentista ha manifestat tot el seu suport a les persones afectades i a la PAH per lluitar cada dia per millorar la justícia social del nostre país.








Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid