Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Lluita institucional
Banyoles fomentarà el cooperativisme

L'Ajuntament va aprovar ahir una moció de la CUP amb motiu de l'Any Internacional de les Cooperatives

08/05/2012 Política

L'Ajuntament de Banyoles va aprovar al ple municipal de dilluns la moció de la CUP a favor de fomentar el cooperativisme durant aquest 2012 amb motiu de l'Any Internacional de les Cooperatives. El consistori col·laborarà així amb les empreses cooperatives de la ciutat i potenciarà els estands de cooperatives a les fires sectorials que organitza l'Ajuntament de Banyoles. Tots els grups municipals hi van votar a favor. En canvi, la majoria absoluta de CiU va tombar la moció de l'oposició que demanava crear una taula de mobilitat.

Tot en compliment de la resolució de l'Assemblea de les Nacions Unides que declara el 2012 Any Internacional de les Cooperatives com a "empreses que ajuden a construir un món millor". La resolució sol·licita a les institucions i agents socials que promoguin i reconeguin "la contribució de les cooperatives al desenvolupament social i econòmic i n'impulsin la creació". Per això la CUP va instar l'Ajuntament de Banyoles a donar reconeixement i suport institucional al mandat de l'ONU.

El consistori doncs es va comprometre a divulgar l'Any i a donar suport a les activitats de promoció del cooperativisme que s’impulsin a la ciutat i en especial a les fires sectorials organitzades per l'Ajuntament de Banyoles perquè es potenciïn els estands de cooperatives.

Així mateix, s'haurà de donar a conèixer la fórmula cooperativa a les persones emprenedores que s’atenen als diferents dispositius municipals. Per la CUP aquesta la cooperativa és una fórmula "sostenible, basadas en principis i propietat dels seus integrants i gestionada pel benefici mutu dels seus membres, de les persones usuàries i del seu entorn". En aquest sentit, recalca que el model de treball cooperatiu "genera una economia arrelada al territori que permet defugir del model imperant de creixement continu i obre les portes a un canvi de model productiu basat en la democràcia en els centres de treball, permetent millorar les condicions de vida dels seus treballadors deixant de perseguir l’increment de beneficis a qualsevol preu".

"Les cooperatives són empreses democràtiques que promouen l’ocupació estable i de qualitat, la responsabilitat social, l’arrelament al territori i la màxima implicació en el desenvolupament econòmic i social de totes les persones, incloent també els col·lectius més desafavorits", explica la CUP, que creu que "ara més que mai són necessàries empreses que reuneixin els principis i els trets característics que demostren diàriament les cooperatives".

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid