Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Frau Fiscal
Mor Artur Mas Barnet, un dels màxims defraudadors catalans

El president de la Generalitat ha anul·lat l'agenda per la mort del seu pare, que mor sense respondre de cap de les seves actuacions irregulars

14/03/2012 Política
Aquest dimecres a les set del matí ha mort Artur Mas i Barnet (Barcelona 1927-2012) a l'edat de 84 anys víctima d'una malaltia. Això ha obligat el president de la Generalitat i fill seu, Artur Mas, a anul·lar l'agenda durant dos dies, com ara la sessió de control al Parlament a què s'havia de sotmetre avui.

Mas, la seva esposa, Helena Rakosnik, els seus fills i tota la seva família han agraït el suport rebut i han demanat respecte per la intimitat del seu àmbit familiar en aquests moments, segons es desprèn d'un comunicat de la Generalitat.

Mas pare ha mort sense haver respost de la seva activitat. Patró de la fundació catalana Hospital Plató. Diners a Liechtenstein: 500.000 euros en un compte. Investiguen la procedència de 1.700.000 euros més. Presumpte frau d'Artur Mas Barnet: 823.262 euros, segons El Mundo.

Del compte n'era beneficiari, el 2002, el mateix Artur Mas fill, aleshores conseller d’Economia i Finances de la Generalitat. I ara com a president de la Generalitat hauria heretat part de la fortuna del seu pare.

El frau fiscal més alt d'Europa

El frau fiscal és una xacra per Catalunya. El frau multiplica per sis les retallades aplicades i arriba als 16.000 milions d’euros. Això, davant dels 2.700 milions d'euros de la primera tisorada d'Artur Mas i els 860 milions que pretén estalviar amb la segona.

I és que a Catalunya no hi ha control ni real ni efectiu del frau fiscal. Prova d’això és que el frau fiscal català representa el 23% del Producte Interior Brut (PIB), mentre que la mitjana europea se situa en el 13%. 10 punts menys. Segons càlculs de la Intersindical-CSC, passar del 23% al 13% de frau fiscal suposaria per a Catalunya un ingrés de 7.000 milions d'euros. La Intersindical Alternativa de Catalunya (IAC) ho té clar: el frau fiscal català és el més alt de la Unió Europea.
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2023 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid