Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Serveis públics
La CUP denuncia la privatització de la sanitat de les comarques del Camp

Presenta un document on denuncia que el sistema sanitari públic català “és el laboratori d’assaig de les polítiques privatitzadores que s’estan dissenyant per desmantellar el sector públic i l’estat del benestar”.

03/03/2012 Drets i Llibertats
Dijous a la tarda a les portes del nou Hospital Sant Joan de Reus, la CUP a la vegueria del Camp (Montblanc, Priorat, Reus, Tarragona i Valls), van realitzar una roda de premsa per presentar un document, en el qual es denuncia que el sistema sanitari públic català “és el laboratori d’assaig de les polítiques privatitzadores que s’estan dissenyant per desmantellar el sector públic i l’estat del benestar”.

En aquesta roda de premsa, també hi van participar un representant dels delegats i delegades sindicals de la CGT als hospitals de les nostres comarques, Artur Sardà de l’Hospital Sant Joan de Reus, i un representant de les delegades del CATAC als CAPs de la vegueria, Toni Pellicer. I, com a usuàries del sistema sanitari públic, va intervenir-hi Edu Beas, representat de l’Assemblea Popular de Reus.

David Vidal, regidor de la CUP a l’Ajuntament de Reus, va presentar a les diferents persones que van intervenir i el debat que planteja aquest document, així com els diferents actes programats els propers mesos. Destacà, que el que ara vol fer l’ICS amb el sistema sanitari públic català és una còpia del que Josep Prat ha fet a la ciutat de Reus amb INNOVA. “Això ja ho coneixem bé a Reus. L’ICS es convertirà amb l’INNOVA de la sanitat, com a hòlding de desenes d’empreses sanitàries amb que volen dividir el sistema sanitari públic català”.

Gerard Nogués, regidor de la CUP a l’Ajuntament de Valls, va entrar en major contingut i denuncià que “el procés de privatització de la sanitat no és una causa directa de la crisi, sinó que s’aprofita aquesta crisi per justificar la privatització i accelerar-ne el procés”. I, sobretot, destacà les diferents propostes que des de les CUPs del Camp es plantejaran als ajuntament on hi ha representació i als consells d’administració de les empreses municipals. Propostes, com l’exigència de la participació del territori en la gestió dels centres, acabar amb els privilegis de les mútues per a l’ús de les instal·lacions públiques, l’elaboració d’un informe de viabilitat sobre la recuperació de la gestió directa dels centres, garantir la titularitat i prestació pública dels serveis sanitaris… acabant, amb el recolzament a la Iniciativa Penal Popular que es presentarà la setmana que va a Barcelona.

Sardà i Pellicer, explicaran resumidament els greus efectes que les retallades han suposat en el funcionament del dia a dia dels centres sanitaris. Sardà destacà que el col·lapse del servei d’urgències de l’Hospital Sant Joan de Reus, extensible a la resta d’hospitals del Camp. Denuncià que els malalts i malaltes s’acumulen pels passadissos de l’hospital i les llistes d’espera s’estan allargant exponencialment. Pellicer, centrant-se en els centres d’atenció primària, denuncià que el govern convergent que és qui portà la sanitat primària arreu del territori, ara és qui qüestiona el seu propi model. També denuncià, que des de fa mesos l’únic CAP que atent urgències a les nits és el CAP Sant Pere, mentre que la plantilla s’ha reduït a la meitat.

Per últim, Beas, denuncià que el conjunt de ciutadans i ciutadanes som les principals afectades per aquest procés de retallades i privatització. I, va insistir en la necessitat de garantir un accés universal i gratuït als serveis sanitaris.

En les properes setmanes, es realitzaran diferents xerrades de presentació d’aquest documents en diferents poblacions del Camp, com ara El Pla de Santa Maria, Alcover i Montblanc.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid