Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Vaga general
L'MDT revela les claus per aconseguir una economia "al servei del poble"

L'organització fa una crida a la vaga general però remarca que "l’endemà caldrà continuar la mobilització i el treball per dotar-nos d’un sindicalisme nacional i de classe"

28/03/2012 Laboral
El Moviment de Defensa de la Terra (MDT) ha fet públiques les claus que han de servir per "posar l'economia al servei del poble". Ho ha fet en el manifest que ha publicat que crida a participar activament en els comitès locals i en els piquets informatius per garantir l’èxit de la vaga general.

Tot i així, remarca que "l’endemà caldrà continuar la mobilització i el treball per dotar-nos d’un sindicalisme nacional i de classe". L'organització assegura que "no hi ha possibilitat de reformar el capitalisme, el qual només pot subsistir retallant els nostres drets socials, és a dir, augmentant l’explotació o promovent guerres a escala regional" i creu que una sortida perdurable a la crisi "passa necessàriament per la transformació del sistema econòmic i posar l’economia al servei de les necessitats de la majoria i no pas al servei dels beneficis d’una minoria".

A parer de l'organització, posar l’economia al servei del poble implica:

• Nacionalitzar la banca i els sectors estratègics (energia, transports, aigua, telecomunicacions…).
• Reduir de la jornada laboral.
• Instaurar un sistema fiscal realment redistributiu i progressiu que penalitzi l’especulació financera i l’acumulació patrimonial i afavoreixi les rendes del treball.
• Lluitar implacablement contra el frau fiscal, que es concentra en la banca i les grans empreses i fortunes.
• Instaurar una renda bàsica universal.
• Crear llocs de treball en el sector públic en lloc de suprimir-los.
• Garantir l’accés de tothom a l’habitatge, gravant considerablement els habitatges buits i les segones residències.

L'MDT considera que els Països Catalans sota dominació espanyola "estan sent sotmesos a un procés de reestructuració sota els dictats del capital financer, les transnacionals i les diferents burgesies". Un procés que "està duent el nostre poble a un procés accelerat d’empobriment i de desestructuració social".

"CiU i PP executen a l’uníson un conjunt de mesures basades en tres pilars: retallades i, per tant, desballestament del sector públic, fiscalitat regressiva (robar els assalariats per beneficiar
els capitalistes, especialment la banca) i desregulació laboral", segons apunta.

En aquest sentit, afirma que "a més de continuar garantint els beneficis multimilionaris al capital especulatiu, l’objectiu d’aquests mesures és augmentar les plusvàlues empitjorant les condicions d’explotació de la classe treballadora per augmentar els marges de benefici empresarial". D'aquesta manera, veu la reforma laboral com "una veritable declaració de guerra a la classe treballadora".
Valora
Per saber-ne més
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid