Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Medi Ambient
Concentració antinuclear pel 1r aniversari de la catàstrofe de Fukushima a Palma

Sota el lema "Mai més cap Fukushima", convoquen una concentració vigília a la Plaça de Cort, per al dissabte, 10 de març, a les 19.00 hores.

08/03/2012 Territori
Els grups ecologistes Amics de la Terra, GOB i Greenpeace Mallorca, juntament amb la Fundació Deixalles, convoquen a totes aquelles persones, associacions i organitzacions a sumar-se al rebuig a l'energia nuclear, amb motiu del primer aniversari de la catàstrofe nuclear de Fukushima al Japó. Sota el lema "Mai més cap Fukushima", convoquen una concentració vigília a la Plaça de Cort, per al dissabte, 10 de març, a les 19.00 hores, segons informa Tribuna Mallorca

Durant un any, assenyalen els convocants, la indústria nuclear i els seus grups de pressió han realitzat tot tipus de maniobres per a que Fukushima sembli un esdeveniment superat. La realitat, però, és que les conseqüències de la catàstrofe són encara molt vigents i els seus efectes perduraran durant dècades.

Les organitzacions pretenen que el dissabte 10 de març sigui un dia per a recordar les víctimes de l'accident i per exigir que es prenguin les mesures necessàries per a que no es torni a produir una catàstrofe semblant, de les que Fukushima i Xernòbil són els màxims exponents. Aaixò passa exclusivament, apunten, per prescindir d'aquesta tecnologia, que és perfectament possible a nivell econòmic i desitjable des del punts de vista social i mediambiental.

Denuncien que a l'Estat Espanyol, tot i que la central de Garoña és idèntica al reactor de Fukushima, una de les més velles del món i amb una data de tancament establerta, el Govern ha prolongat el seu funcionament de manera absolutament irresponsable, posant en risc les persones a canvi de que els seus propietaris segueixin guanyant enormes quantitats de doblers, mentre el preu de l'electricitat per als ciutadans serà el mateix.

Per tot això, conviden la societat a participar en aquesta activitat commemorativa i a reclamar un pla de tancament progressiu però urgent de les centrals nuclears a tot l'Estat Espanyol, tot començant per les més velles i perilloses, de les quals Garoña és el màxim exponent.
Valora
Per saber-ne més
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid