Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Retallades
Centenars de persones es manifesten a Igualada

La marxa estava encapçalada per una llarga pancarta on es llegia: ‘Junts i juntes aturem les retallades’.

20/03/2012 Política
Més d'un mig miler de persones es va manifestar aquest dissabte passat pels carrers d'Igualada en contra de les retallades. La marxa estava convocada per la Plataforma “Prou retallades Anoia”, que aplega organitzacions de l'Esquerra Independentista de la comarca, segons informa Endavant (OSAN).

La manifestació es va iniciar a les 5 de la tarda davant l’hospital general d’Igualada. La marxa estava encapçalada per una llarga pancarta on es llegia: ‘Junts i juntes aturem les retallades’. Al seu darrera, hi havia persones vingudes de diferents àmbits: educació, sanitat, entitats locals i comarcals; organitzacions socials, juvenils, veïnals, estudiantils; associacions de dones, sindicals, culturals; i també persones que, a títol individual es van voler adherir per mostrar el seu desacord. 
 


La consigna principal era contra les retallades socials, però també es van sentir crits contra els banquers, els empresaris, i contra la problemàtica de la hipoteques i a favor de la Vaga General.

La manifestació va recórrer alguns carrers de la ciutat (Avinguda Balmes, carrer sant Magí, Rambla) i va acabar a la plaça de l’Ajuntament on es va llegir el manifest. Van mostrar el seu desacord amb les retallades del govern per que consideren que aquesta ‘no és la solució a la crisi’ i van manifestar que ‘som davant de la implantació d’un nou model de desmantellament de tots els nostres drets socials i laborals, davant la privatització de tots els serveis bàsics, fruits d’anys de lluites populars’.
 
En el manifest es van denunciar les retallades a la sanitat, a l’educació, als serveis socials. També van denunciar les 'successives reformes laborals aplicades a la Seguretat Social i a la Negociació Col·lectiva, l’abús realitzat al mercat de l’habitatge amb la complicitat de les entitats financeres, la nova reforma sobre la llei de l’avortament i la manca d’un futur de qualitat per al jovent'.


La plataforma

‘Prou Retallades a l’Anoia’ és una plataforma nascuda el 4 de març d’aquest any. La seva finalitat és ’activar un procés de lluites, mobilitzacions i reivindicacions que són imprescindibles per fer front a les retallades socials i per fer palès el malestar del conjunt de la societat vers les polítiques engegades pel govern, tan català com espanyol’.
 
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid