Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
40a renovació de la Flama de la Llengua Catalana a Montserrat

Avui, membres del Club Excursionista de Gràcia renovaran la flama de llengua catalana a Montserrat. La flama fou encesa el passat 1 de febrer  a Prada de Conflent, davant la tomba de Pompeu Fabra. Durant quinze dies, diverses entitats del barri d Gràcia de Barcelona han tinguy cura de la flama  Enguany ja en fa quaranta que se celebra la Renovació de la Flama de la Llengua Catalana, un acte reivindicatiu que simbolitza la voluntat de mantenir la llengua i que cada any organitza una entitat excursionista. 
 

15/02/2009 03:12 Cultura
A principis de l'any 1968, Quatre entitats: l’associació Excursionista  d’etnografia i Folklore, El centre excursionista Àliga ,la unió excursionista de Catalunya i el Club Excursionista de Gràcia, van unir la seva veu per proposar als assistents a I'assemblea de la federació Catalana de muntanya d’aleshores, retre un homenatge a Pompeu Fabra amb motiu del centenari de la seva naixença.
 
La proposta fou assumida per la totalitat del nostre excursionisme i , el mes d’octubre d’aquell mateix any se'n celebraren els actes.

S’encarregà a I'escultor Rafael Solanic una Llàntia per a Montserrat que mantingués  perpètuament el foc encés el 12 d’octubre a la tomba del mestre a Prada de conflent: LA FLAMA DE LA LLENGUA.

La flama fou portada per camins de muntanya fins al monestir de Montserrat, i fou amb aquesta que s’encengué la Llàntia votiva que va quedar instal·lada a l’atri de l’església i que du la següent llegenda: Flama de la llengua catalana, encesa per la fe, portada per L’esforç.
 
L’excursionisme, d’una manera continuada durant trenta-vuit anys, ha sabut mantenir L’esperit d'aquesta flama renovant-ne cada any la vigència.
 
Actes:

09.00 h   Esmorzar.

11.00 h   Concentració al cementiri on reposa Pompeu Fabra.
11.30 h   Encesa de la Torxa de la Llengua Catalana davant la tomba de Pompeu Fabra i recorregut per Prada fins l’Ajuntament.
12.00 h   Recepció per part del batlle a l’Ajuntament  de Prada.

13.00 h   Dinar a la Residència.

16.00 h   Comiat i tornada a Barcelona.


-Durant els diferents actes intervindrà la  poetessa Anna Maluquer recitant les odes a Pompeu Fabra

 

 

Per saber-ne més:
Renovació de la Flama de la Llengua catalana a Montserrat. Bonrotllo.cat 

 

 
 
 
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid