Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Alliberament nacional
Berga demanarà al Govern que iniciï el procés d'independència

L'Ajuntament de Berga aprova una moció de la CUP amb els vots a favor de CiU i PSC i el vot en contra del PP sobre la independència del conjunt de la nació catalana

20/01/2012 Política
L'Ajuntament de Berga sol·licitarà al Govern l'inici del procés d'independència de la nació catalana. Tal com va informar Llibertat.cat, la CUP va presentar aquest dijous una moció per demanar al consistori que sol·liciti al Govern l'inici dels tràmits necessaris per presentar una proposició de llei al Congrés dels Diputats "que permeti la secessió de la nació catalana i de qualsevol altre país del Regne d'Espanya". La moció es va aprovar amb 16 vots a favor i un en contra, el del PP.

La CUP recalca que "el poble català, des de fa tres-cents anys, es veu privat de sobirania política" i denuncia que l'Estat "ha insistit durant tot aquest temps en l'intent d'assimilar la nació catalana a la nació espanyola i reduir tota expressió de catalanitat a peculiaridades regionales per tal de retirar-la de la vida social i relegar-la exclusivament a l'àmbit del folklore i la museística".

En aquest sentit, subratlla que mai "s'ha preguntat a la ciutadania catalana si aquesta situació era del seu grat o si en preferia una altra". La moció fa referència a "l'abús de poder" que sotmet l'Estat a Catalunya, el País Valencià i les Illes a través d'"un sagnant espoli fiscal".
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid