Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Exministre franquista
Actes per la memòria històrica després de la mort de Fraga

Vilafranca acollirà una xerrada sobre Puig Antich amb les germanes del lluitador assassinat

16/01/2012 Història
Salvador Puig Antich, assassinat el 2 de març de 1974 Salvador Puig Antich, assassinat el 2 de març de 1974
Contra la censura oficial que s'ha imposat amb la mort de l'exministre franquista Manuel Fraga, als Països Catalans ja s'han començat a organitzar actes a favor de la memòria històrica. És el cas d'una exposició sobre els fets de Vitòria del 3 de març del 1976 que ha inaugurat l'Euskal Etxea Barcelona Centre Cultural sota el nom de “Martxoak 3 de març. De la vaga a la matança. Grebatik sarraskira”.

L'exposició, que es podrà veure fins a final de mes i en el marc del cicle dedicat a la memòria històrica, vol donar a conèixer els tràgics esdeveniments de Vitòria durant unes jornades de vaga que van acabar amb la mort de 5 treballadors i 150 ferits de bala. Manuel Fraga Iribarne era el ministre responsable de la forces de l’ordre.

D'altra banda, la sala d'actes de l'Escorxador de Vilafranca del Penedès acollirà aquest dimecres la xerrada “Salvador Puig Antich, el darrer català assassinat pel franquisme”, organitzada per l'Ajuntament, que demana la revisió de les setències dictades pel consell de Guerra i el Consell Suprem de Justícia Militar que van condemnar a mort Puig Antich el 2 de març del 1974.

Segons explica el consistori, Puig Antich té vincles d’amistat i familiars a Vilafranca, la seva condemna i execució va generar una gran indignació a la societat vilafranquina que no va quedar al marge dels moviments de protesta que esclataven arreu del món contra la barbàrie del franquisme. A més, el barri de la Girada té una plaça amb el nom de Salvador Puig Antich.

La xerrada es durà a terme a les 8 del vespre i anirà a càrrec de Pere Zanuy Rogés, membre fundador de la Plataforma Cívica que demana la revisió del procés judicial militar. A l'acte també hi seran presents les germanes del jove llibertari i antifranquista assassinat.
Valora
Vídeos
01/03/11 EXPOSICIÓN MARTXOAK 3
Les hablabamos antes del aniversario del 3 de marzo y nos despedimos con la exposición que se ha inaugurado hoy en la casa de la cultura de la florida. 21 paneles que bajo el título de " La huelga a la matanza", repasa lo ocurrido entonces y hace un recorrido por los últimos 35 años.
Rànquings
  1. Fem pinya -tothom, tothom i tothom- amb l'ANC !!
  2. Ha mort l'Encarna Jordan, veterana independentista
  3. Comunicat de la CACG en relació a la manifestació d'ahir a Lloret de Mar
  4. Esther Lucea: "...experimentem una mena de sensació profètica malastruga, com si els nostres germans del nord exercissin de viatgers del temps per advertir-nos de quin pot ser el futur de la llengua catalana"
  5. Escola de Formació Toni Villaescusa (1984-2024)
  6. La CACG es manifesta a Lloret contra la presència dels Borbons i l'entrega dels premis Princesa de Girona
  7. “Sense independència Catalunya no té projecte de futur possible”
  8. Edicions del 1979 anuncia "Diccionari del fet i la qüestió nacionals" de Ferran Lopescu
  9. 7 diputats de formacions independentistes de Còrcega, Polinèsia, Bretanya, Nova Caledònia i Euskal Herria al Parlament francès
  10. El Departament d'Educació ajudarà un any més a extingir la llengua catalana
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid